• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Apostol Todorov - напреднал
пет ное 29, 2024 3:20 pmn_a написа:
пет ное 29, 2024 11:18 amApostol Todorov написа:
...
Дано проработи....
Инак ще вкараш каквото не искаш... Сложи допълнителна клапа
Да, приготвил съм.
chapara - майстор
пет ное 29, 2024 3:20 pmn_a написа:
пет ное 29, 2024 11:18 amApostol Todorov написа:
...
Дано проработи....
Инак ще вкараш каквото не искаш... Сложи допълнителна клапа
Вярно си е. Бях забравил за прилепа който ми дойде на гости :? :shock: А тук, на пъпа ги има в изобилие :-D
Сега направих един друг експеримент. Запалих една димяща хартия, и пуснах вентилаторите в 2те бани, и помолих комшиите и те да пуснат 1 вентилатор. В този режим на работа, пушка се връщаше на обратно в стаята. Да разбирам ли че ако пусна тоя аспиратор на 3, макар че кумина е голям и съм на последния етаж най-горе, няма да може да поеме дебита въздух?

Или просто тръбата е Ф150, и вентилаторите като завъртят въздуха, той излиза през дупката с най-малко съпротивление, демек през тръбата Ф150?
съб ное 30, 2024 5:03 pmApostol Todorov написа:
Сега направих един друг експеримент. Запалих една димяща хартия, и пуснах вентилаторите в 2те бани, и помолих комшиите и те да пуснат 1 вентилатор. В този режим на работа, пушка се връщаше на обратно в стаята. Да разбирам ли че ако пусна тоя аспиратор на 3, макар че кумина е голям и съм на последния етаж най-горе, няма да може да поеме дебита въздух?

Или просто тръбата е Ф150, и вентилаторите като завъртят въздуха, той излиза през дупката с най-малко съпротивление, демек през тръбата Ф150?
Сега повторих теста, само че на отворена врата, и си дърпа яко.....

Не знам какво да правя. Да дупча ли дупка навън или.....
chapara - майстор
Най важно е да има приток на свеж въздух, но не от вентилаторите. С две думи пускаш абсорбатор, най малко отваряш прозорец ако нямаш дупка на външната стена с клапа, която да го подсигури. Или още по просто всеки вентилатор създава подналягане. Сега продължи опитите с отворен прозорец.😉
  • 1
  • 2

Тема "Аспиратор в голям отдушник на бани и тоалетни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: