• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Алксандър Марков - специалист
чет дек 05, 2024 2:24 pmbrum написа:
С два компресора ли е този хладилник с фризер? Ако е с един си избери кое да работи добре. В случея добре работи само хладилника :) .
С един компресор е. Но явно има някакви винтили/клапи, които могат да управляват температурата поотделно в хладилна и и фризерна част.
Доколкото разбрах такива с два компресора отдавна не се произвеждат. И аз ги четох тези теми.
Дай предложение ако знаеш за такъв.
MamaMy - майстор
Важна е температурата на изпаряване на фреона :wink: :?
kozl - майстор
чет дек 05, 2024 2:00 pmАлксандър Марков написа:
Току що говорих с двама хладилни техника.
И двамата са на мнение, че фризерната част би трябвало да работи “безпроблемно”.
Единият каза обаче че новите LG-та са много чувствителни и имат датчик за външна температура и явно там нещо го стопира.
Каза тоя да го връщам и да търся по-прост липхер, който бил със механичен термостат и имал копче за зимен режим. Веднага му казах че съм чел за тоя зимен режим и че се състои в постояно включена лампичка, но той каза че имали и допълнителен нагревател. Също така задължително да не е NO FROST

Другият естествено каза обратното. Каза да търся по-стар модел който задължително да е NO FROST.

Почвам май да си мисля да си купя малък фризер и върху него да сложа малък хладилник?
У нас е LG "no frost", но вече е на 20 г. Не знам новите как са, но при нашия компресора работи за фризерната част като в отделна камера охлажда въздух, който вентилатор върти през фризерната част. А хладилната част "краде" от този въздух посредсвом клапа задвижвана от механичен термостат. Така че и аз бих заключил, че за фризерната част няма проблем от ниските Т извън агрегата, а за хладилната част ще е проблем, защото Т в нея ще паднат под настроените.
Явно в новите е интегрирана защита, която спира компресора при ниски външни Т :?

Ето още една такава тема
  • 1
  • 2

Тема "Хладилник в студено помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: