Мечтата на всяка домакиня
blagoispasov - специалист
вт авг 14, 2018 11:44 amprascho написа:
....По същия начин не виждам никакъв смисъл от акрилни материали и МДФ. Тези материали по никакъв начин не влиаят по-благоприятно върху функционалността на кухнята. А това да дадеш 2 или 3 пъти по висока сума за нещо, което има същата функционалност граничи с лудосттa...
Ти да видиш!
А кажи тогава, защо си облицоваш стълбището с мрамор, вместо с гранитогрес по 6 лв квадрата? :lol: :lol: :lol:

viewtopic.php?f=17&t=59767
Последна промяна от blagoispasov на вт авг 14, 2018 5:55 pm, променено общо 1 път.
prascho - майстор
Облицовам с варовик именно защото с модерните решения цената бе по 2,3 дори 4 пъти по-висока.

Жалко, че мраморът от преди 15г не пасна...
blagoispasov - специалист
И все пак варовикът е поне три пъти по-скъп от евтиния гранитогрес, който също би ти свършил работа.

Не се заяждам, даже напълно споделям мнението ти относно "скъпите сглобки" при направата на индивидуална кухня, понеже ми предстои точно това.

Утре ще взимам размери , ще доизбистрям концепцията и ще поръчвам плоскости, та и аз се чешех доста по главата относно кое как и защо да стане. Стигнах до извода, че най-лесно и достатъчно здраво ще стане именно с дибли и винтове. Даже ми се струва, че специално за кухненски шкафове (където, каквото и да си говорим, влагата ще е винаги малко в повече) допълнителните язви, които отворите за сглобките тип "шведска" представляват, са си един реален минус независимо от марката на ПДЧто.

Очевидни са плюсовете им обаче при масовото производство на мебели, където всичко се доставя разглобено и опаковано в кашони, и благодарение на тези сглобки е възможен лесен, бърз и чист монтаж.

За вратичките задължително ще поръчам от лъскавите и наистина скъпи плоскости, просто защото ми харесват. Плотът ще бъде разбира се от 3 см гранит, а гърбът от 2 см от същия гранит.

А "Кеф цена няма!" според мен не е дори клише, а практически лишен от смисъл просташки израз, който даже не си заслужава да се коментира.

Тема "Ламинирани плоскости, ПДЧ или MDF за кухня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: