Мечтата на всяка домакиня
fichtenweg - специалист
Здравейте

Днес си харесахме тези плочки за антрето и за кухнята от "Баня лукс" в Младост 1 до пазарчето. Мислим да наредим шахматно светли и тъмни в кухнята а в антрето да са само тъмни. Плочките са с размери 41.5 х 41.5.

http://barca2.hit.bg/DSC00054.JPG
http://barca2.hit.bg/DSC00055.JPG
http://barca2.hit.bg/DSC00056.JPG

има ли някой впечатление от теракотата която продават в този магазин.

Преди да отидем в магазина до пазарчето бяхме в един друг в Младост 4 който носи същото име, но и двата магазина твърдят че нямат общо един с друг. В този Младост 4 ни предложиха едни полски (уж първо качество) които бяха ужасно криви и дори неспециалист като мен може да го разбере като види профила и прокара ръка по ръба.

...така че ако има някой впечатления от стоката която се продава в двата магазина и особено в този до пазарчето в Младост 1 нека даде отзиви. (Ако пък някой може да даде впечатления от тези на снимките би било още по добре. Снимките не са кой знае колко добри - снимахме с телефон. Може би най-добре се вижда на средната снимка)
masterval - майстор
Ако ги смесите, та дори и "шахматно", ще изгубите ефекта на фладера.
fichtenweg - специалист
можеш ли да дадеш малко пояснение - какво имаш предвид с "ефекта на фладера"
дай някаква идея как можем да ги наредим

а инак макар и различни цветове (тъмен и светъл) теракотата има еднаква шарка
masterval - майстор
Плочките имитират шарката на дърво. Преди са смесвали различни породи дърво в паркет, но с плочки не вярвам да стане същото.
За прилагането на селския стил (рустик) французите са много напред, има техни списания на пазара.
anmoll - специалист
Плочките изглежда да са хубави. Не ги знам на живо,но как така ги снима в толкова близък план избодоха ми очите. За шахматното подреждане мисля,че ще стане добре ,нищо че е с фладер -подредете ги в една посока да сочат ивиците. :?
fichtenweg - специалист
anmoll написа:
Плочките изглежда да са хубави. Не ги знам на живо,но как така ги снима в толкова близък план избодоха ми очите. За шахматното подреждане мисля,че ще стане добре ,нищо че е с фладер -подредете ги в една посока да сочат ивиците. :?
Честно казано и аз се чудя как тоя телефон (някакво sony walkman) изкара тея снимки, ама това както и да е де. Иначе вчера с жена ми доста мислихме по въпроса с подреждането понеже все още не сме отишли да ги капарираме и след много разглеждане само и единствено тези плочки ни харесаха. По едно време си мислихме да вземем за кухнята само от светлите плочки, а за антрето само тъмни. Има едно обстоятелство което досега не съм го споменавал (е и не знам дали е от чак толкова голямо значение де) в кухнята влиза най-малко светлина от всички стаи и си мислехме дали ако поставим по светли плочки ще допринесе затова стаята да изглежда като цяло по-светла.

От друга страна трябва ли подът да е по-тъмен от стените?

Ето тук се опитах да снимам плоскосите на кухненската мебел:

http://barca2.hit.bg/DSC03142.JPG
kristiqni - специалист
аз не съм голяма разбирателка,но си мисля, че е хубаво подът да е по-тъмен от стените,
а при тъмна мебел в не добре осветена стая и ако е с малки размери ще е хубаво стените и пода да са светли за да компенсират стесняването от тъмната мебел :?
Освен това тъмният под не носи на прах-искам да кажа
че светлият паркет и теракот понасят на мръсно-не си личи толкова натрупаният прах.
В спалнята сме с тъмен ламинат и всеки ден мопа играе в ръцете ми :|
В хола е светъл и се почиства през ден - два :)
А плочките,които сте избрали на мен ми допадат,тази дървесна гама внася повече топлота от имитирането на камък и др.
Все пак дървото си е дърво :)
anmoll - специалист
Тъмна настилка -никога. Светлите тонове носят настроение.Аз веднъж се прецаках,като купих тъмно зелени наредих ги в коридора и се отчаях. Добре,че в един магазин се съгласиха да ми ги продадат срещу 10% за тях. Купих бели плочки с които коридора светна. :idea:
Последна промяна от anmoll на съб май 24, 2008 5:33 pm, променено общо 1 път.
fichtenweg - специалист
благодаря ви много и надвамата :-D

така и направихме днес, капарирахме плочките:

- за кухнята САМО от светлата гама (продавачката също потвърди че не е съвсем удачно да се прави шахматна или каквото и да е друга шарка с двата тона - а светлите и тъмните са били изложени едни до други само защото са от един вид, не с цел да създават впечатление на сходимост/несходимост на тъмния и светъл тон.

За коридора взехме само от тъмните.

Хубавото е че нито тъмното е много тъмно, нито пък светлото е чак толкова светло че да създават вчечатление за много ярък контраст.

по-нататък ще постна снимки в завършен вид, само дето сме сравнително далече от този момент

:)

Тема "теракота от "Баня лукс"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: