Жилището на най-малките
Предстои ми обзавеждане на детска.Ново строителство е.Дограмата е златен дъб.В момента нареждат дюшамето.Имам пълна свобода на избор в цветовете.Детската ще се ползва от моята сладурка на 4г.и 6м.Всяко мнение е важно за мен.По проект е кабинет,но ние решихме да е детска.Точните размери не ги знам в момента,но е 12.5 кв.м.

Прикачен файл

1.jpg
Проект
1.jpg (15.26 KиБ) Видяна 7163 пъти
trevolqka - напреднал
От тогава до сега, никакъв отговор 8-[
dadko - майстор
Абе, от къде ги изравяш тия теми отпреди 3 год.??? И с каква цел?
maistorcheto33 - специалист
Какво мислите кое е по-добре, едно легло на два етажа или две отделни легла за моите деца?
tanq222 - специалист
Според мен вземи две отделни, защото е по-удобно, но ако стаята е малка, леглото на два етажа е по-добрият избор. Вчера с малката разглеждахме тапети в http://www.home-max.bg/ , тя хареса едни детски фототапети. До този момент не се бях сещала за тази идея. Според вас дали да сложа такива фототапети, тя много ги хареса, но се притеснявам да не реши след 1,2 години, че е голяма за тях? Ако ги сложим ще изглежда наистина прекрасно, не знам какво да правим.
maistorcheto33 - специалист
Според мен ги сложи, няма нищо по-хубаво от това детето да обича своята стая и да се чувства добре в нея. Ако толкова реши, че не ги иска след това, ще ги смениш, не е кой знае колко сложно.
djpatzo - специалист
maistorcheto33 написа:
Какво мислите кое е по-добре, едно легло на два етажа или две отделни легла за моите деца?
А замислял ли си се за скрити мебели, за да остане място за игра на децата, а и е удобно, че през деня няма да заема място. Примерно ще се изгради стенен панел, където леглата ще са на 2 етажа, след свалянето им. През деня ще заемат едва 25-30 см. от стената, нагоре, така или иначе мястото почти никога не се използва, там реално ще е единия край на единичното легло :). Ако трябва да бъдем честни. Механизмите за подобни легла са скъпи, но като дръпнем чертата на двете отделни и на такива вградени излиза с минимална разлика, ако не и еднакво :) Могат да бъдат инсталирани монитори и децата ще могат да гледат телевизия в абсолютно легнало положение, без да се налага да заемат различни пози. Това вече си е "изгъзица", но си е добър вариант, за съвременна стая :) Правил съм го и за това го предлагам. Специално детската стая може да се направи с автоматизация, за да не се притесняваш, че ще се гледа ТВ до късно :)

https://youtube.com/watch?t=257&v=XYV0qATsyts Точно от това време :) 4:17 да бъдем най-точни :)
nikolovvd - майстор
Ох, много трудна тема!
Основното уравнение се състои от много неизвестни.
1. Какво е детето - момче или момиче? Момчетата като че ли са по-лесни, но не е сигурно.
2. Колко са децата? Тук има и друга променлива - момчета, момичета или момче и момиче.
3. Каква е разликата във възрастта. При 3-4 години проблемите са едни, а при 6-7 години са други и много на брой.
Понеже сина вече е студент мога да споделя проблемите с момиче.
Основно затрудненията са с цветовете. Затова като проектирата/поръчвате мебелите, гледайте само вратичките на мебелите да са в различни цветове. Когато започнат да ви мрънкат за промяна ще сменяте само вратички, а не цялата мебелировка.
Ето една снимка от детската на дъщерята.
Прикачен файл:
Детска.jpg
Детска.jpg (113.12 KиБ) Видяна 1960 пъти
Стаята е правена, когато бе в 3-ти клас, а сега е за 5-ти и очекваме всеки момент да започнат критики и оплаквания. Пубертет, какво да се прави.
В никакъв случай не слагайте телевизор в детската, особено с кабелна телевизия! Започва се едно денонощно гледане на филми и фимчета, а когато са на училище I-ва смяна, още преди да сте тръгнали за работа сте изнервени, а денят ви е на път да се провали още в началото. Въведете режим на гледане на тези зомбиращи детски канали.
Същата е ситуацията с компютъра. Сложите ли такова животно в детската ще съжалите още на втория ден. Ученето и разходките на чист въздух остават на заден план и детето се обездвижва и затлъстява. Това пък води до здравословни проблеми.
Ако децата са две, аз лично бих сложил две ъглови легла с ракла. Варианта е по-практичен за по-далечното бъдеще, защото в един момент ще поискат собствени стаи и тогава ще се наложи да се преработи спалнята в юношеска стая, а родителите да се преместят на ъгловите легла. Между временно кухнята ще се е премести в хола, който ще е преработен на хол, трапезария и кухненски бокс, а кухнята в десткоюношеска стая. След още няколко години, когато децата ще заминат да учат, ще имате отново спалня, а бившата детска стая ще стане стая за гости, където може би ще спят децата, когато ви изват на гости, а в по-далечно бъдеще - внуците.
Трудна за измисляне и още по-друдно за реализация мероприятие. :-D
А който се справи заслужава паметник! :lol:
Някъде гледах едни много хубави снимки на интериор, на детски стаи. Като се сетя къде беше, ще пусна тук.

Тема "Идеи за детска стая" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: