Жилището на най-малките
Здравейте,
Трябва да обзавеждаме детска стая, но има малко ограничение от разположението на вратите - входна и към тераса. Решихме да правим мебелите по поръчка и ето каква е идеята засега.
Всякакви мнения, идеи, препоръки (и критики) са добре дошли.

Прикачен файл

nursery.jpg
nursery.jpg (32.23 KиБ) Видяна 6328 пъти
naB4o - специалист
Ами според мен е добре.
Над раклата на пристата може да се сложат 2-3 рафта, а към стената (при леглото) аз лично бих сложил и табла :)
shadowman - майстор
Влизаш в стаята и отпред и встрани само шкафове, не е приятно това а и мястото се стеснява значително около вратата. На първо четене мисля, че е по-добре да се обърне леглото на стената с прозореца, махаш раклата, прави се матрака да се видга нагоре, срещу леглото някакви шкафове (нещо като секцийка с телевизор), а стената (близката до вратите) цялата с гардероби и някакво бюро(това ако имате много багаж, в тия гардероби се смества и раклата).
Не искам леглото да е до прозореца заради климатика. Може би гардероба и раклата зад леглото, а до прозореца малък шкаф - идеалното място за телевизор, гледан от леглото :)
Може и леглото да е на колелца и да се прибира в ниша под гардероба - допълнителни 40-50 см пространство

@ naB4o - прав си, при такова разположение табла към стената е задължителна, но в момента правя само варианти за разположението на мебелите в стаята. И етажерки също, ама не мога де се вредя от малкия на компютъра, че да изпадам в подробности.
За финалния вариант и цветовото съчетание ще е друго но до тогава :?

Прикачен файл

var_2.jpg
var_2.jpg (33.13 KиБ) Видяна 6263 пъти
svetliopi44 - Чирак...
Помислете добре за бюрото , в сегашният вариант светлината му е зад гърбът което според мен е не допустимо... светлината трябва да идва от пред и от ляво.
Естествената светлина (прозореца) се пада отляво на бюрото :?:
Мисля си за вариант, при който леглото е на колелца и се прибира в ниша под гардероба
shadowman - майстор
Ако използваш колелца и леглото го вадиш и прибираш всеки ден (понякога и повече от веднъж) ще нараниш подовото покритие.
Не е задължително леглото да се прибира всеки ден. По-скоро само при нужда от повече пространство в стаята. При извадено легло пак остава достатъчно място. Предлагат се вече много модели колела с покритие от немаркираща гума - мисля, че няма да създават проблеми

Тема "Обзавеждане за детска стая - мнения, идеи, препоръки" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: