• 1
  • 2
Жилището на най-малките
Здравейте! Поздравявам ви за страхотния форум и сайт.

Търся интересни решения за двуетажни легла. На сайта видях няколко предложения, но не са ми много достатъчно. Може ли да ме насочите?

Интересува ме по-скоро модел, при който първоначално долното легло да го няма (защото ще има бебешка кошара там), но впоследствие да може да се монтира.

Благодаря ви преварително! :cool:

Препоръчани професионалисти за мебели по поръчка Фирми и майстори за мебели по поръчка Заявете проект и сравнете безплатно цени
savi_djo - помощник
http://bravacasa.corriere.it/gallery/Br ... ravag/26&1
Това е линк към малко снимки , но ако си свалиш целия каталог на фирмата в pdf формат (24МВ е но си заслужава) ще получиш по-пълно инфо.
С удоволствие го разглеждам всеки път.
Благодаря, но това го видях. Търся нещо някак си по-детско (това ми се вижда по-юношеско)... Виждала съм едни варианти в разни каталози където няма стълба, а стъпаловидни шафчета, които се използват и за стълба и т.н... Изобщо някакви такива по-нетрадиционни (или незнам как точно да ги нарека) решения... Или да ме насочите към сайтове където да разглеждам... Или да ми каже ако някой знае на руски, немски или английски как се наричат двуетажни легла за да мога да потърся...
jordanvass - майстор
Съжалявам, че малко късно се включвам в темата, но пък може на някой друг идеята да му допадне. Аз също безрезултатно търсих в магазините двуетажна кошарка и като не ми се спря окото на нищо - плюх си на ръцете и се получи ето това.

Прикачен файл

koshara_2.jpg
Размери на леглата 120х60см
koshara_2.jpg (219.55 KиБ) Видяна 27984 пъти
Emerald - модератор
:shock: Леле Йордане, това е опасно! :shock:

Кошарите са прекалено плитки и децата най-редовно ще се премятат през ограждението- дори за едноетажна кошара е опасно да е толкова плитка, какво остава за втори етаж. :shock:

Кажи ми какво икономиса като качи бебешка кошара горе високо? Сигурно не случайно такива не се произвеждат, ти как мислиш?

Надявам се не си я вкарал в употреба тази конструкция още и ще премислиш трезво. :?
jordanvass - майстор
Хайде поспри се малко и погледай по-внимателно. Прави ли ти впечатление, че предната табла на долния етаж се вдига нагоре и там може да се застопорява? В момента е в най-долното си положение, а в най-горното става толкова висока, че и да скача - бебето не би могло да излезне. И аз първоначално като тебе мислех, че ще е плитка, но 4 години така и не се наложи да вдигнем нагоре предната табла! Дори ми пречеше на чекмеджетата под нея, които в спуснато положение закрива, но пък лесно се вкарва бебето вътре.
По отношение на втория етаж. Не зная дали си разглеждала подробно по магазините ни колко са високи и как са разположени преградите на фабричните легла. Уверявам те, че моите са едни от най-дълбоките и най-безопасните. Влез в който искаш мебелен магазин и ще се убедиш. Аз съм влизал много пъти и някои конструктивни решения са ми изправяли косата.
И в крайна сметка - на горните етажи спят батковците или каките, а те не падат чак толковая лесно като бебоците. Ползвах кошарата повече от 4 години и никой не успя да падне! :wink:
Между другото моите деца вече пораснаха и я дадох на друго семейство. И техните още не са успели да паднат. Ако някое дете падне - първо на тебе ще се обадя. Но съм убеден, че няма да се случи. :wink:
Emerald - модератор
Добре де, долната се вдига, ами и горната ли се вдига? :? И входа откъм стълбата не е обезопасен изобщо... :?

Направо не знам...Аз си глътнах граматиката. Късметлия си, че не е паднало накое от децата. :o С подобна конструкция не бих рискувала никога.

Защо ги качи едно над друго, кажи! Толкова много място заемат бебешки креватчета? :?
jordanvass - майстор
Не знам да има някоя друга сериозна причина за двуетажните легла освен липса на място в стаята.
Горната табла е неподвижна. Там се качи баткото, когато беше на 2 години. Главата му е обърната надясно, в заградената част. На входа има подвижна пръчка, която нощем слагаме, за да не падне, ако случайно се обърне. Повярвай ми - за 4 години и нещо не се е случило нищо такова.
Аз не разбирам защо си се стреснала толкова. По природа ли си толкова страхлива?
Само за твое сведение - виж тука как хората са "обезопасили" втория етаж. Мисля, че коментарът е излишен! Просто го сравни с моя втори етаж.
http://www.enikom-m.com/itempopup.php?id=2047

С нетърпение чакам да ми покажеш снимка на по-обезопасен от моя втори етаж! :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Двуетажни легла" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: