Здравейте! Не съм професионалист, но съм се захванал да правя мебелите в новото жилище. Дойде ред и на детсктата стая. В нея ще има три легла, като едното ще е двуетажно, но нестандартно. Начертал съм всичко и съм готов да го поръчвам за изработка. Материала е ПДЧ 18мм като на места (стълбата) ще е двойно. Единствената ми въпросителна все още е укрепването на ъгъла на горното легло към тавана. По принцип на едната къса и едната дълга страна ще е хванато към стената, в средата на другата дълга страна стълбата ще е и подпора, но тъй като децата ми ще спят там искам да се презастраховам и да хвана и ъгъла на леглото, който е във въздуха към тавана с нещо. Върти ми се в главата някакъв анкер в плочата, после с дълга гайка да завия шпилка, която да мине между подматрачната рамка и страниците на леглото (от вътрешната страна на ъгъла) и най - долу да е някакво триъгълно парче здрав метал с шайба и гайка. Цялото това нещо ще трябва някак да го скрия за да стане красиво и да не бъде опасно за ползване (резба на шпилка, гайка отдолу...) Ще съм благодарен, ако някой ми даде идея как да стане най - добре. Тавана е бетонна плоча, но има 3см фибран, след това шпакловка т.е. ако се прави нещо с по - голяма контактна площ към тавана, ще трябва да се реже фибрана, за се стигне до бетона и след всичко да го скрия евентуално с плоскост.
za forum1.jpg (42.11 KиБ) Видяна 16075 пъти
za forum 2.jpg (42.16 KиБ) Видяна 16075 пъти
Прикачен файл:
za forum1.jpg (42.11 KиБ) Видяна 16075 пъти
Прикачен файл:
za forum 2.jpg (42.16 KиБ) Видяна 16075 пъти