Всичко за този вид строителство.

Бихте ли си посторили пасивна къща?

58%
Да.
15
12%
Не.
3
31%
Да, ако не е много скъпо.
8

Общо гласове: 26

naster - специалист
Нямам против - предоставям проба, занесете я в лаборатория заедно с някоя "истинска" изолация.

Няма нужда да го разбирате, не разполагаме с бюджети, а сме си скъсали задниците от бачкане, за да строим по най-добрия начин, който можем да си позволим. За пожарозащита се инвестира в качествена топлоизолационна система контактна фасада с мазилка - клас на реакция на огън на цялата система, включително изолацията В1.

Ако говорим за рециклиране на опаковки за хранителни продукти, освен масата и плътността, като проблем се цитира и замърсяването с мазнини и т.н. 10 листа ЕПС са 1м3 - не е като да чепкаш лъжички и кутии за храна. Не виждам проблем при няколко десетилетия жизнен цикъл, ЕПС да се използва отново и вложи в производството на полистиролбетон, олекотена замазка и т.н.

Да помислим отново за природата от друг ъгъл: ако всички къщи, които се топлят на въглища и мокри дърва се изолират с 20см ЕПС, кое ще е по-вредно?
naster - специалист
Вие с ютонг ли ще строите? Искам да видя детайлите за изолация на колоните/гредите.
nikolov333 - майстор
Не..с тухли, но външната изолация мисля да е такава..
naster - специалист
Четворка или широкоформатна? Каква дебелина на мултипора, за да удоволетвори изискванията поне на наредба 7? Тук включвам и бетоновите елементи, не само зидарията. любопитно ми е, защото дори и да приемем, че имат еднакви ламбди, т.е. при еднаква дебелина 200мм, разликата на м2 с ддс, без транспорт е 30 лв (точно 3 1/4 пъти)! Не знам и какви са изискванията за монтаж, дюбелиране и т.н. За цокъла при вертикалната може ли да се използва, или пак ХПС? Наистина ми е любопитно, да не се приема като заяждане, моля.
BLUEPUPIL - специалист
вт фев 11, 2020 5:17 pmnaster написа:
Нямам против- предоставям проба, занесете я в лаборатория заедно с някоя "истинска" изолация.
Тук, бих вмъкнал един ухилен емотикон, ама се опасявам, да не се изтълкува като пренебрежение.
вт фев 11, 2020 5:17 pmnaster написа:
а сме си скъсали задниците от бачкане,

Остава да се справим с преразределението, т.е. да ти вземат по-малко от изкаранато, за да се мотивират повече хора, да се блъскат за себе си.
вт фев 11, 2020 5:17 pmnaster написа:
за да строим по най-добрия начин, който можем да си позволим.
С думите най-добрия начин, който можем да си позволим навлизаме в стр. философия. Въпреки това, мисля че в рамките на подобен бюджет има малко по-добри строителни подходи, при решаването на конструктивните въпроси.
вт фев 11, 2020 5:17 pmnaster написа:
Не виждам проблем при няколко десетилетия жизнен цикъл, ЕПС да се използва отново и вложи в производството на полистиролбетон, олекотена замазка и т.н.
Има проблем и той е фундаментален- изключително ниската цена на излезлият от употреба ЕРS. Оттук нататък, за да има рециклиране някой трябва да плати. Логично е това да е потребителя на излязлата от завода ЕPS изолация. И тогава цената на този тип изолация ще приближи стойностите, които съм дал в двата линка.
вт фев 11, 2020 5:17 pmnaster написа:
Да помислим отново за природата от друг ъгъл: ако всички къщи, които се топлят на въглища и мокри дърва се изолират с 20см ЕПС, кое ще е по-вредно?
Ако купувача (или някой друг) на ЕPS не плати пълната сума за рециклиране, дървата ще бъдат по-екологичното решение.

Прикачен файл:
1.jpeg
1.jpeg (12.9 KиБ) Видяна 384 пъти

Тема "Бихте ли си посторили пасивна къща?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: