• 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 103
Всичко за този вид строителство.
Tsilkov - майстор
valio2007 написа:
Tsilkov написа:
P.S. От толкова тъпотии написани от 3-4 човека в темата досега никой не успя да каже един реален проблем на стандарта макар че има такива :?
Да тъпотия е да ме държиш с якето в къщата лукс, защото на 20С освен да облека яке няма какво друго да сторя. Пълно нагласяне на числа и търсене на пишман инвеститори е това.
Tsilkov написа:
estqwerty написа:
Какви температури се поддържат в една ПК?
Колкото си настроиш на термостата :) . Изчислението и сертификацията се прави стандартно на 20 градуса средна температура (забележи че това е средна - по "наредба 7" тя е дори 19 градуса!). Можеш да си я изчислиш и на повече - няма да ти откажат сертификация заради това, но ако я изчислиш на по-малко няма да се признае. Естествено за всеки градус отгоре ще си завишипш консумацията със 5-8% но на дали ще го "усетиш". Ако загледаш файла към които даде линк там са правили тестове на 20 и 25 градуса зададени на термостата.
Tsilkov - майстор
Тани написа:
Пасивната сграда не е работа на парче, а СИСТЕМА!
рулом - специалист
Tsilkov написа:
.....

P.S. От толкова тъпотии написани от 3-4 човека в темата досега никой не успя да каже един реален проблем на стандарта макар че има такива :?

... мене, лично, ме боли ....."самолетоносача" за стандартите.....тук не сме инвеститорски и строителен форум !!!
....комфорта е нещо лично....в къщи е комфортно, лятото 24°С, зимата 26°С....без да ми го проектира Цилков или друго самохвалещо се величие!!!!
....аааа, забравих и нещо друго....имам "пасивна" вентилация, позволяваща пречистване на въздуха при пушене на 1 или 2 човека, без участие на никакъв вентилатор.....ма тва щото съм див и не пущам формули и картинки в подкрепа на постовете си :supz:
.....активната ми вентилация е отделно....и без рекуператор :wink:

...Тани, за конденза и мухъла не си прав...образува се когато разликата между външна t и охлаждаща t са с малка разлика....т.е. охлаждам със сондажна вода на 15-18° и конденз винаги има.....оттам и влагата във околния въздух....
...всъщност хванах цаката и на конденза....ма тва е за друг раздел.....тук си мерим......капацитетите :wink:
Последна промяна от рулом на чет ное 29, 2012 10:50 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
valio2007 написа:
Tsilkov написа:
Да тъпотия е да ме държиш с якето в къщата лукс, защото на 20С освен да облека яке няма какво друго да сторя. Пълно нагласяне на числа и търсене на пишман инвеститори е това.

Вальо, напролет като си спреш климатика, погледни колко градуса е! Също така може да ми оставиш един телефон , за да ти звънна някоя лятна вечер в полунощ , за да те питам с какво си облечен!Температурата на термометъра и тази на усещането ти не са едно и също зимата и лятото! Освен това , като споменеш следващия път как се чувстваш , си спомни какво писа Цилков за температурите преди да го цитираш с тези 20°С Температурата е друга, доколкото си спомням!
Tsilkov - майстор
Рулом явно си решил ,че "пасивната къща" не е за теб и имаш по-добри решения. Защо не направиш услуга на себе си и околните да спреш да пишеш и да ни оставиш да се "надлъгваме" на воля. Явно е че няма какво съществено да добавиш по темата и имаш други виждания - създай просто нова тема с твоята сградна концепция [-o<
Tsilkov - майстор
Вместо да се говорят тъпотии не е зле някой да сподели опит с кухненски абсорбатори (не аспиратори) защото когато си с рекуператор се нуждаеш от такъв?
Фло - специалист
Тани написа:
Идеята ми беше , че с турбини на една ос няма как да регулираш налягането по какъвто и да е показател на въздуха! Нито по налягане , нито по наличие на въглероден двуокис!
Ами каквото и да кажа,трябва да го кажа деликатно,например така: Няма никакъв смисъл и възможност в разумни граници да регулираш отделните показатели/компонентите/на въздуха чрез налягане и промяна на налягането.Ако има някаква необходимост това се прави, чрез система в потока на подавания въздух,работеща на принципа на йонообмена.Такъв е кислородния концентратор.Най-простия уред представлява етажерки с природен зеолит през който минава входящия въздух,разделя се на финала на две зони по молна маса и тази с повечето кислород влиза в къщата ,а другата се изхвърля навън.
Отделно пък стои въпроса с извеждането на въглеродния диоксид от стаите,тъй-като е с 1,6 пъти по-тежък от кислорода .В повечето случай в практиката не се среща изходяща вентилация в долната част на помещенията заради течението и дискомфорта .
Третата причина да са на една ос двата вентилатора е ,че иначе като променяш оборотите,респективно скоростта и зоната на температурния пренос само на единия флуид ще имаш пълна рекуперация,ама друг път!
Бях казал,че няма да участвам повече в тази тема много приличаща на псалм ,като религиозна възхвала на митичната пасивна къща,контролирана от пасторите Цилков и Тани,но не се сдържах ,като няколко пъти ме обвиниха в дезинформация по въпроси от които пасторите нямат хал-хабер.
А, и пак да кажа тука на пасторите: аз си строя такава къща,и без немския стандарт и глупостите цилкови,ей тъй за кеф.
рулом - специалист
май верно немам работа в тая тема :?
тука нещата опират до нещо друго от "направи сам", въпреки, че форума е такъв.....

.....и пак продължавам да се чудя, с моя си прос акъл, що няма участие в тази тема на специалисти за отопление, климатична техника и вентилация, мнения на хора с доказана репутация в този форум :?:
------------------------------------------
Tsilkov написа:
Рулом явно си решил ,че "пасивната къща" не е за теб и имаш по-добри решения. Защо не направиш услуга на себе си и околните да спреш да пишеш и да ни оставиш да се "надлъгваме" на воля. Явно е че няма какво съществено да добавиш по темата и имаш други виждания - създай просто нова тема с твоята сградна концепция [-o<
хахаха.....доживях рекламиращо се лице във форум "направи сам" да ми прави забележки :lol: :lol: :lol:
Tsilkov написа:
Вместо да се говорят тъпотии не е зле някой да сподели опит с кухненски абсорбатори (не аспиратори) защото когато си с рекуператор се нуждаеш от такъв?
Цилков, ако наистина разбираш толкова, колкото се правиш, че разбираш.....сам щеше да се смееш, на така зададения въпрос в тема за пасивна къща :lol:

....няма да казвам защо и как.....чети....гледам, че си начетен и работиш брже с Гугъла :-D
Tsilkov - майстор
Фло написа:
аз си строя такава къща
Те и в ромските махали строят къщи - не е някаква новост.
рулом написа:
май верно немам работа в тая тема :?
Именно под нивото ти е - не се унижавай повече - моля те.
рулом - специалист
Tsilkov написа:
...........
Именно под нивото ти е - не се унижавай повече - моля те.

....ще ти уважа молбата....рекламирай се на воля :!:
....извинявай, че леко ти преебах стиропорените и отоплителни уклони в т.нар. "пасивна къща" :wink:
....и кога откриеш, как работи аспиратор в режим аспирация при действаща вентилационна система, моля те публикувай и просветли хората :partyman:

....аре успехи в рекламата....и дано намериш повече клиенти в този форум :wink: :partyman:
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 103

Тема "Пасивна къща? Има ли почва у нас?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: