• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за този вид строителство.
vladtod - специалист
radius написа:
Как се пържи цаца в пасивна къща?
Въпроса не е шеговит, как се решава проблема с готвенето и миризмите.
Предполагам с абсорбатор ( с въглен или кой знае какво) , но дълбоко се съмнявам в ефективността му.
Рекуператора не е конвекторна печка за да върти въздуха из цялата къща. Прочети какво представлява и тогава питай.
radius - майстор
А ти проумей какво питам и тогава давай акъли.
bulhomes2 - майстор
radius аз не се шегувам. Готвенето - каквито и филтри да му туриш - не е добре да минава през рекуператора. Ако говориш за филтър, който да "пречиства" въздуха в абсорбатора и да го връща в стаята - ако не се лъжа се сменяха на 6 месеца, струваха доста, а дали пречистват - съвсем не знам. Тъй че фурната бих си я оставил вътре, но котлона - на терасата.
valio2007 - специалист
Почвате да фантазирате. Вентилация виждали ли сте? Препоръчвам да се разходите до близкия ресторант и да разберете на какво мирише.
bulhomes2 - майстор
Вальо, въпроса на Радиус е за пасивна къща. Ти за кой ресторант говориш, че е в пасивна сграда?
valio2007 - специалист
За вентилацията няма разлика дали е изолирана къщата.
Не случайно изсмукващата вентилация е в тоалетни и кухня. Да не питате след малко ,ако ходите в тоалетната много миризливо как се решава проблема.
radius - майстор
Представям си ефективността на рекуператор с дебел слой лой, каквато тече от кебапчийниците.
bulhomes, не си и помислям , че ще мине през рекуператора. Но не вярвам да няма решение или пасивните обитатели я карат на готова храна.
stentop - специалист
След първата минута е показана кухнята http://www.youtube.com/watch?v=_NDTqq3Euz4
VLADO66 - майстор
Някъде беше писано че абсорбатора е с активен въглен,опита ми с такова устройство е меко казано ннезадоволителен.Като се има впредвид цените на филтрите на рекуператорите варианта да се пържи цаца е навън,щото ще бъде най скъпата цаца в историята :lol:
Tsilkov - майстор
radius написа:
Как се пържи цаца в пасивна къща?
Както и в не пасивна - умирисваш цялата къща. Ако пък е зима и жена ти суши прането вътре - сутринта като тръгнеш да го обличаш мирише на повръщано. Ако си дебил живееш ведро в тая смрад и хората около теб ти говорят зад гърба.
radius написа:
Представям си ефективността на рекуператор с дебел слой лой, каквато тече от кебапчийниците.
Като за начало преди топлообменната пита има филтър които пречи да минат такива "дебели" неща като мазнини от кухнята. След това самата пита можеш да я извадиш и измиеш със веро - даже в ръководството го пише като задължително през 3 години.
VLADO66 написа:
Някъде беше писано че абсорбатора е с активен въглен
Чак пък с активен въглен :? Мазнината се лови още на металната решетка и после се мие с веро. Активния въглен идеята му е когато не вентилираш помещението да улови всичко включително и миризмите. Такава нужда няма когато имаш вентилация с рекуператор защото той отвежда влагата и миризмите. Абсорбаторът трябва да хване само мазнините за да не сменяш често филтрите на абсорбатора(те се чистят с прахосмукачка). Доста търсих абсорбатори "оптимизирани" за работа с рекуоператор , но явно е като с вица "Кака се ебе очилата жена...." :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Вентилация" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: