• 1
  • 2
Всичко за вашата тераса или балкон
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт фев 18, 2020 8:30 amjeni93 написа:
Огледах отново и просто няма как да стане с гипсокартон, а и все пак влагата няма да му се отрази добре. Трябва си да се измаже, просто ми се искаше да ме посъветвате с какво.
OK. С вароциментовата мазилка, дето си я харесала няма да стане. Първо, че е твърде течна и няма да успееш на ръка да я положиш, второ, че основата ти не е подходяща. Тънка, гъвкава, вибрираща.
Фугите можеш да запълниш с пяна. Пяната се боядисва
Има как да стране с картона, обясних, но явно неразбираемо.
Има картон, "зелен", за бани и за външно полагане
naster - майстор
Доколкото виждам, тези фуги ще отворят в един момент - дори и с армирана мрежа под мазилката. Може да ги изолирате с ПУ пяна. Отвътре изрежете колкото може от тръбите, пуснете летви, вертикално по панела, които да компенсират разликите в равнинността. Като крайно покритие - ПВХ или дървена ламперия, т.е. трябва да е гъвкаво.
miliad - майстор
Внимавайте със съветите за рязане.Тези тръби са 4аст от носещата конструкция на парапета/ панелите/. Вгледайте се във снимките и вижте металните свързващи планки.
Действително не е за вароциментова мазилка. Дори и да я положите ще се напука на снадките заради вибрациите на парапета и разли4ните материали за основа.
Няма никакъв проблем да ползвате листов материал, просто го поставяйте между тръбите, на разли4ни полета.С малко въображение може да вградите и тръбите в колонки от материала.Аз бих ползвал гипсофазер.
Вариант 2:Изолация с плътен стиропор или фибран/дебелина от 2см до колкото ви е кеф/ залепени с пяна и в последствие шпакловани с мрежа и циментова шпакловка от вътре.След това ако толкова държите върху нея си нанесете вароциментовата.
Последна промяна от miliad на вт фев 18, 2020 11:53 am, променено общо 1 път.
naster - майстор
Имах предвид, доколкото се вижда от снимките, само двете тръби, които стърчат под някакъв ъгъл и хвърлят сянка. Другите няма за какво да се закачат.
miliad - майстор
вт фев 18, 2020 11:44 amnaster написа:
Имах предвид, доколкото се вижда от снимките, само двете тръби, които стърчат под някакъв ъгъл и хвърлят сянка. Другите няма за какво да се закачат.
Тва са някакви дръжки на метли ли , на 4адъри ли, някаква щуротия. Вързани са за парапета с тел. :-D :drinkers:
  • 1
  • 2

Тема "Замазка на панел върху латекс" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: