Всичко за вашата тераса или балкон
Bradley - специалист
Занемарил съм състоянието на тераската си - корозията е очеизвадна :butthead:

Обръщам се към по-знаещите и можещите от мен със следните въпроси:

1. С абразивите проблем нямам - тези дни ще ударя едно СПА със 120, 320, 600 шкурки, въпросът е след това с какво да запазя/"запечатам" резултата, за да не го играя тоя мач всяка година - мисля си за безцветен лак аерозол с добра устойчивост на температури (в София съм/ северно изложение, така че -10/+30 си е норма според сезона) - надявам се да получа предложения от Вас за продукт/и, които биха ми свършили работа, тъй като не разбирам нищо от подобен тип химия за обработка на метали.

Изображение

Изображение

Изображение

Страничен въпрос - предложения с какво и как да залепя таз повреда :toimonster:

Изображение
lov - майстор
Да почнем от зад на пред. Каменарите си имат китове с различни разцветки за такива случаи. Пълнене на фугата и последващо шлайфане. Което със сигурност ти би се справил по добре и от тях.
Тези парапети за иноксови ли се имат или си е обикновенна профилна тръба с лак от горе. Не ми се вярва но интересно те тая ръжда от де се в взела. И няма нужда от никакви шкурка една стоманена вата ще се справи доста успешно. По добре така от каквито и де е лакове дето от слънцето рано или късно ще заминат и после няма чистене.
kozl - майстор
Аз мисла, че това са стоманени профили, а не неръждаеми. Мой познат така лъсна стоманата и после с автолак за бои металик. Само че профилите са му на закрито, но все пак автолака е за коли, които са на открито, та мое и да стане :?
А да автолака е двукомпонентен и бърже съхне.
И ако автора не е ползвал авто боя, да уточня, че лака е прозрачен и придава гланца, а предварително колата се боядисва с боя металик и всъщност лака я защитава.
Bradley - специалист
Благодаря на отзовалите се - не съм забравил темата - малко по-малко си шлайфам - за момента няма да лакирам - чакам да видя за колко време ще се развие корозия отново и дали минаване веднъж в месеца със стоманена вълна/скочбрайт ще пролонгира резултата.

Вижда се кьошетата финиш след 500 грит SiC шкурка - много приятен "сатен" :drinkers:

Изображение

Тема "Шлайфане и лакиране на перила от стомана?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: