Всичко за вашата тераса или балкон
Здравейте, имам следния въпрос. Апартамента ми е на 4-ти предпоследен етаж и нямам покрив на терасата. Искам да изградя такъв и съответно да вкарам терасата в хола, но трябва конструкцията ми да е лека. Дават ми 3 различни варианта за покрива. Единия е покрив от метална конструкция с термопанели. Втория е дървен покрив с бутимни керемиди. И третия е сухо строителство с knauf технология, но този вариант ще ми е трудно приложим, защото ще трябва достъп до покрив за алпинисти за изграждането на стените и външната мазилка, а няма достъп до покрива на блока (най-вероятно има изход от някой от двата апартамента над нас). Та въпроса ми е кой вариант е най-добрия и с най- добра изолация, като се има в предвид, че покрива ще влезе в стаята.. Благодаря предварително.
шоп - майстор
съб май 23, 2020 10:52 pmteokirchev написа:
Та въпроса ми е кой вариант е най-добрия и с най- добра изолация, като се има в предвид, че покрива ще влезе в стаята..
Това зависи от дебелината на изолацията. При метала е възможно да се получат термомостове и конденз. От тътрешната страна пак трябва да се изолира стабилно.

Фасадата няма ли да изглежда като промишлено хале ако усвоите балкона с термопанели? Съседите как ще реагират?
Термопанелите са за покрива, а фасадата ще е от троен стъклопакет и петкамерна дограма, без термопанели или зидане, само дограма. Да разбирам, че за Вас по- добрия вариант е покрив с дървена конструкция, разбира се отново с добра изолация?
шоп - майстор
Щом ще е само за покрив - няма проблеми с визията. Слагай от 10 см нагоре дебелина на панела, пък ако имаш височина и отдулу позволява окачен таван с вата и паробариера ще е още по-добре.
А кой вариант според вас е по - ок. Метална с термопанели или дървена конструкция с битумни керемиди? Като имам подпокривно пространство за добра изолация.
шоп - майстор
Избора на материал е строго индивидуално. Например аз винаги предпочитам да работя с дърво, макар, че имам всички машини и за работа с метал.

Каквото и да изберете ако се направи правилно ще върши работа.

Тема "Покрив на тераса-дървена или метална конструкция" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: