Всичко за вашата тераса или балкон
Хора , дайте акъл как мога да повдигна нивото на терасата 5-6 см без да правя замаска , като се има предвид ,че после ще се лепи гранитогрес върху него? Става дума за панелна тераса на мозайка .
MamaMy - майстор
Може да налепиш парчета циментофазер като сандвич, изрязани по формата на терасата. Подобно на изолациите може да ги прихванеш и с по някой друг дюбел към мозайката.
pit55 - помощник
Ползвай подов XPS или полистиролбетонна замазка. XPS лепиш с лепило за плочки, ако цял лист ти е трудно да нивелираш- режеш листа на половина и тогава лепиш на гребен, от горе греста отново на гребен. Ако избереш полистиролбетон, си го правиш сам, ползваш плътност Д300 или Д400. Аз лично, ако ще купувам материалите - бих избрал XPS-a, по просто и чисто се работи :yawinkle:
Avas_co - майстор
пет юни 23, 2023 9:01 amchapara написа:
Тия дни гледах да монтират така плочи. Яката работа.
Mitashki_MM - специалист
пет юни 23, 2023 5:02 pmAvas_co написа:
пет юни 23, 2023 9:01 amchapara написа:
Тия дни гледах да монтират така плочи. Яката работа.
Този под как точно се оттича?
Avas_co - майстор
съб юни 24, 2023 11:02 amMitashki_MM написа:
Този под как точно се оттича?
Е, трябва да има предвидено отводняване, сифони, чудесии. Това, което гледах си беше точно на тераса.
Най-добре да каже Чапара, той е профи. Аз съм много далеч, видях, хареса ми и съм споделил.
Подобни двойни подове са популярни и за офис сгради. Много лесно се прекарвали всякакви кабели отдолу. И било удобно, ако ти потрябва нещо за в бъдеще.
chapara - майстор
Този под се подготвя като за плочки, всъщност се хидроизолира перфектно, може и с течни гуми, битуми, кой какво му е на сърце, важното да е надеждно и дълготрайно. Водата се оттича където я заведе наклона. Предимствата са че е хоризонтален и може да го разтуриш за няма 5мин😉
Не се фугира, водат се изтича през фугата. Може ако иска човек да вдигне няколко ключови плочи и да прахосмукира, да плисне вода по време на дъжд и да го измие, да гони различни нива и др.

Тема "Идеи за повдигане на пода на терасата" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: