Здравейте, имам северна тераса в стара кооперация, която е в лошо състояние и искам да я ремонтирам. Фирмите ме отсвирват щом разберат, че не се обаждам за лепене на стиропор в големи количества, а искам нещо по-дребно и пипкаво. Та ще трябва да се справя сам и моля за съвет, най-вече какви продукти да ползвам, тъй като с инструментите в ръката се справям ок, но не познавам толкова материалите и не знам кога кое е подходящо.
Основният ми проблем е парапета - той е бетонен и се е напукал тук-там, а мазилката е паднала. Ето какво ми се върти в главата , пък вие кажете дали е добра идея и съответно кои продукти да ползвам
IMG_7973 (1).jpeg (117.06 KиБ) Видяна 1070 пъти
1. Махам старата мазилка отвън до бетон
2. Всички пукнатини, които видя, обработвам със специален уплътнител (кой?)
3. Измазвам след това целия бетон с някакъв водозащитен продукт (кой?)
4. И финално се чудя дали да си играя да правя нова мазилка (трудно ще ми е да се надвесвам отвън) или да боядисам с фасадна боя само? Ако мазилката е неизбежна - каква е подходяща?
Отделно балконът НАД МЕН се рони там където е чучура (явно влиза вода). Едно че мисля да се кача и да обработя с уплътнителя от точка 2 горе за да спра влизането на вода. Но след това от моята страна искам да запълня изроненото обратно - стандартен цимент ли да забъркам или нещо специално ще препоръчате?
И финалният проблем - на прозорците (не при балкона) се е напукала замазката и почнала да се рони покрай дограмата. Искам да го оправя преди зимата. С каква замазка да го направя?
Основният ми проблем е парапета - той е бетонен и се е напукал тук-там, а мазилката е паднала. Ето какво ми се върти в главата , пък вие кажете дали е добра идея и съответно кои продукти да ползвам
Прикачен файл:
IMG_7973 (1).jpeg (117.06 KиБ) Видяна 1070 пъти
1. Махам старата мазилка отвън до бетон
2. Всички пукнатини, които видя, обработвам със специален уплътнител (кой?)
3. Измазвам след това целия бетон с някакъв водозащитен продукт (кой?)
4. И финално се чудя дали да си играя да правя нова мазилка (трудно ще ми е да се надвесвам отвън) или да боядисам с фасадна боя само? Ако мазилката е неизбежна - каква е подходяща?
Отделно балконът НАД МЕН се рони там където е чучура (явно влиза вода). Едно че мисля да се кача и да обработя с уплътнителя от точка 2 горе за да спра влизането на вода. Но след това от моята страна искам да запълня изроненото обратно - стандартен цимент ли да забъркам или нещо специално ще препоръчате?
И финалният проблем - на прозорците (не при балкона) се е напукала замазката и почнала да се рони покрай дограмата. Искам да го оправя преди зимата. С каква замазка да го направя?