Здравейте почитаеми форумци,
нов потребител съм, от няколко седмици гледам стената от термопанели и височината до тавана. Мисля си, че това простраство би могло да се използва. Идеята е да НЕ се пускат отвесни колони, за да не пречат на човекопотока отдолу. По - скоро замислих да са под определн ъгъл, заварени към носещите колони/ферми.
Прикачвам снимки да добиете представа. В задачата се пита какви профили/правоъгълни, П, IPE/ да използваме, като търсената носимост за цялото пространство е около 500кг, а цялото пространство е около 5кв. Мерките са както следва:
- дължина на пространството 4000мм
- дълбочина 1400мм
Такива размери съм избрал за да има полза от цялото нещо. Но ако конструктивно не е съвместимо, търпи промени.
Подпорите/колоните са с дължини около 1500мм.
Прикачвам снимки. Благодаря на всички отзовали се, приемам всякаква критика и помощ.
Благодаря, бъдете здрави.
Прикачен файл:
5606BF8E-6787-47EA-B80B-39224FFCDBF6.jpeg
Прикачен файл:
A343C8C7-C04A-43DA-9C26-3BE922FB5677.jpeg
dob4ii - специалист
Ползвай п профил upn 80 или 100 горещо валцувани. Щом ще носи до 500кг. Според мен едните раскоси са достатъчни или горните или долните.
MamaMy - майстор
Горните спокойно могат да се заменят със стоманено въже. Нещо от порядъка на 5-6мм ще понесе и един тон спокойно.
Christo - специалист
Не знам какво мисли да слага на терасата авторът на темата, но е важно при ПРЕСМЯНАНЕТО(не рекли и казали), в общото тегло да влязат теглото на конструкцията, евентуално някаква стълба до там, +100 кг на човек, ако ще се ходи по терасата и т.н. 500 кг общо тегло ми се виждат малко, освен ако ще се слагат някакви съвсем леки неща.
Благодаря на всички отзовали се,
пространството ще се използва за дребни/средни габаритни части - разбирайте: гуми, без джанти, брони на коли, кюнци за печката която не се използва за лятото, общо взето неща, които ще се качват с помощта на ръчна лебедка или на ръка по стълба, която ще е преместваема.
Стоманените въжета звучат добре, ще помисля дали да ги заменя вместо профили.
Понеже мисля да го направя по цялата дължина на стената, тоест 4 такива тераси, с обща дължина 16 метра, затова мисля че 500кг на сектор е добра носимост.
Но ако е възможно да постигнем по - голяма носимост със същата конструкция, но друг вид профили, ще съм благодарен ако някой изкаже мнение в такава посока.
Благодаря на всички
Всъщност пространството във самата пролука на фермата е 105мм, дали би могло да се използва Правоъгълен профил 100х40х3 примерно или 100х60х3. И каква носимост биха предложили те? С цел по лесна заварка на раскосите/диагноналите/подпорите. А самите надлъжни профили 4000мм да бъдат от различен или същия по вид като подпорите профили. Не съм много наясно, и трудно намирам информация за профилите в интернет.
Благодаря ви.
Прикачен файл:
93D0100F-9E01-4107-833E-2297A7A77D67.jpeg

Тема "Складово пространство/тераса/балкон" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: