Здравейте колеги, в момента тече ремонт на стара тухлена къща. Във всички стаи има микропукнатини по стените, които армирах с мрежа и дуоконтакт след което шпакловам с ротбанд на Кнауф. Въпросът ми обаче е как да армирам вътрешните ъгли, тъй като по цялото им протежение също имаше микропукнатини. Знам, че на гипсокартон се слага хартиена лента но тук имам тухла. С обикновена мрежа смятам бая зор ще видя да я застопоря, а да ползвам пластмасов ръбохрснител с мрежа също не ми се вижда разумно. Освен това стените не са прави. Моля за съвети.
Има ПВЦ мрежа за замазки, мажеш на двата края от ъгъла и в ъгъла де, вграждаш я в разтвора и замазваш, като мрежата за външни изолации, но е с по - голямо око и по - здрава уж. Може и метална рабицова или друга подобна да е лесна за огъване и да не ти надува на ъгъла, прикови я за тухлите и може да замажеш/вградиш/ с фин хоросан със цимент, ако е метална не ползвай гипсови лепила за мрежата при вграждането, чак после като финиш може.
Какъв е проблема със застопоряването, на стените каква мрежа слагаш и как я застопоряваш, нали като намажеш стената мрежата залепва за разтвора, лепилото?