Bo-Yan - специалист
Здравейте колеги, в момента тече ремонт на стара тухлена къща. Във всички стаи има микропукнатини по стените, които армирах с мрежа и дуоконтакт след което шпакловам с ротбанд на Кнауф. Въпросът ми обаче е как да армирам вътрешните ъгли, тъй като по цялото им протежение също имаше микропукнатини. Знам, че на гипсокартон се слага хартиена лента но тук имам тухла. С обикновена мрежа смятам бая зор ще видя да я застопоря, а да ползвам пластмасов ръбохрснител с мрежа също не ми се вижда разумно. Освен това стените не са прави. Моля за съвети.
Баш Майсторо - специалист
Има ПВЦ мрежа за замазки, мажеш на двата края от ъгъла и в ъгъла де, вграждаш я в разтвора и замазваш, като мрежата за външни изолации, но е с по - голямо око и по - здрава уж. Може и метална рабицова или друга подобна да е лесна за огъване и да не ти надува на ъгъла, прикови я за тухлите и може да замажеш/вградиш/ с фин хоросан със цимент, ако е метална не ползвай гипсови лепила за мрежата при вграждането, чак после като финиш може.

Какъв е проблема със застопоряването, на стените каква мрежа слагаш и как я застопоряваш, нали като намажеш стената мрежата залепва за разтвора, лепилото? :?
chapara - майстор
Има кокошкарска , рабицова мрежа от неръждавейка😉 режеш ленти по 20 см. и м/у два винкела си правиш домашен апкант. Ма с това е трябвало да стартираш.
Не че няма да стане с хартиената.😊
Bo-Yan - специалист
С обикновената стъклофибърна пробвах, надува ъгъла и не става равномерно. Много е твърда. Ще видя с ПВЦ. Иначе идеята с рсбицова е супер ама да се бях сетил по- рано. Аз вече шпакловах с циментово лепило. А с хартия дали ще стане?? Все пак напукванията бяха минимални за 60 годи и няма 1мм ширина.
Bo-Yan - специалист
Измислих го, с гласфазерна лента ще е. Сега намерих половин топче търкалящо се в багажника от незнам кога. Хем мека, хем здрава, хем директно ще я вградя с гипса. Дано да стане.
chapara - майстор
нед юли 02, 2023 8:57 pmBo-Yan написа:
Измислих го, с гласфазерна лента ще е. Сега намерих половин топче търкалящо се в багажника от незнам кога. Хем мека, хем здрава, хем директно ще я вградя с гипса. Дано да стане.
Опаа, грешка номер 1.
Изпуснахме те с какво работиш🤭
Какъв гипс бе бате, това с поглед е чупливо и тотално нефлексабилно!!!, ако е вярно?
Флексово, с много фибри ГИПСОВО Лепило! Без да правя реклама, моя фаворит е на ,,Боро".
Ако не се справиш така и ъглите ти се изоблят, стиропорени орнаменти. За мен това е панацеята, а и ги докарвам на 101% неразпознаваеми от теглени такива гипсови на място😉

Тема "Армиране на вътрешен ъгъл. Как?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: