Здравейте, живеем на последен етаж на блок, който няма въздушна възглавница. Директно над нас е покрива. До сега беше търпимо, когато през лятото се нагрява покрива, но това лято вече не се издържа. По- голямата част от топлината идва от топлия таван и много трудно се охлажда.
Забелязах, че наши съседи от последните етажи започнаха да боядисват покривите над тях с бяла боя.
Каква е тази боя? Освен, че е бяла и отразява светлината сигурно трябва да има и друго свойство?
Питах в разни магазини за бои, не знаели.
Може би някой във форума знае що за боя е това. А може да има и други идеи, как да се охлади/ изолира покрив през лятото. :-D
ivanovbg - майстор
Мой приятел си направи беседка с битумни керемиди и с целия си акъл я остъкли. Голяма грешка. Сложи отдолу вата с цел да почне да се живее в нея. Ефекта беше много слаб. По мой съвет опъна отгоре засенчваща мрежа на 10см и се роди. Направи асмалък около нея сега чака да се качат асмите за да има покрив 4 сезона.

За боята не знам. Предполагам е от тази дето боядисват асфалта.
hidrazin - майстор
съб юли 20, 2024 9:21 pmKb8967 написа:
Забелязах, че наши съседи от последните етажи започнаха да боядисват покривите над тях с бяла боя.
Каква е тази боя?
Ми питай ги тея съседи...
И като ти кажат, ела да споделиш.
:partyman:
zz_stefanov - майстор
Ми аз за това карам бяла кола :)
Lutchezar - майстор
Някъде преди години мерих с термокамерата стената и дограмата навън през лятото. Та тъмната цвят примврно орех беше с 20 градуса над жълтата стена, която беше с 10 градуса по-топла от белите участъци на същата стена.
Та смело боядисвай с бяло, идеята е да е плътно и да не прозира. Евентуално онези бои за басеин може да ти свършат работа.
floydogi - специалист
Може и течна гума да е бялото, хем допълнително ще хидроизолира.

Тема "Охлаждане/ изолиране на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: