Здравейте, имам една 100 годишна къща, гредоред. Като някой ходи горе (особено на пети) се чува ужасно бумтене и очевидно причината е пружинирането на гредореда, който действа като барабан. Как може да се подсили най-лесно? Върти ми се следната идея - върху всяка от гредите да се сложи втора на принципа на ресора - малко по-къса от оригиналната и да се захване някак си за горната - напр. както листовете на ресора за захванати един за друг със скоби? Така хем няма да се утежни твърде много конструкцията, хем интервенцията може да се направи от долния апартамент, без да се пипа горния. Дали това е постижимо на практика?
ср авг 21, 2024 5:59 pmbxd написа: Здравейте, имам една 100 годишна къща, гредоред. Като някой ходи горе (особено на пети) се чува ужасно бумтене и очевидно причината е пружинирането на гредореда, който действа като барабан. Как може да се подсили най-лесно? Върти ми се следната идея - върху всяка от гредите да се сложи втора на принципа на ресора - малко по-къса от оригиналната и да се захване някак си за горната - напр. както листовете на ресора за захванати един за друг със скоби? Така хем няма да се утежни твърде много конструкцията, хем интервенцията може да се направи от долния апартамент, без да се пипа горния. Дали това е постижимо на практика?