Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте,
Имам един доста досаден вече проблем, за който не можем са намерим никакво решение вече два месеца. :?
Едри частици като пясък изтичат със студената вода. Запушват филтрите на мивките, което някак се търпи, но и този на тоалетното казанче също, което налага едно постоянно разглобяване и сглобяване (моноблок е).
Жилището е със сменена ВиК инсталация, скоро монтирахме и филтър на входящата вода (не сме и предполагали, че тези частици могат да са от нашата инсталация), който се оказа безполезен за целта.
Единственият друг ВиК проблем беше, че на мивките в банята студената вода църцореще само. Оправихме го, като се почисти разпределителния кран или както там се нарича това нещо преди меките връзки.

Въпросът ми е:
Някой има ли предположение откъде могат да идват подобни едри частици при сменена инсталация и евентуално решение?!
:?
muhala - майстор
Казваш, че си сменил тръбите у вас. Значи проблема идва от вън. Подобно нещи ми се случи точно след като смениха хоризонралните щрангове в мазетата. След това от някъде течеше яко ръжда и гадости, които задръстваха смесителите и казанчето.
preslav - майстор
Правилно сте монтирали филтър на входящата вода, остава да потърпите докато се измие вашата инсталация или да се опитате да я измиете принудително. За тоалетните казанчета съм виждал прозрачни филтърчета, които се монтират външно, стягат се на ръка (уплътненията са О-рингове) - демонтаж 2 минути, промиване 2 минути, монтаж 2 минути, няма инструменти, няма чуденки.
http://nikiplast.net/products/rezervni- ... 8-m38.html

Тема "Едри частици във водата при сменени тръби и филтър" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: