• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Cob
Благодаря ви за информацията. Ще изчакам в такъв случай още време. Ще се опитам да направя още проучвания и ще пиша когато имам повече ясноти. Ще се консултирам и с архитект, разбира се :)
Руди - майстор
В случая на nikolov333 имаме "ъглов" имот, който граничи с улица от север
и пешеходна алея от запад, двете други граници са "странични", затова
отстоянията са по 3,0 м. Ако имотът има само едно лице, към дъното щеше да е 5,0 м.

Ако зоната е вилна, разстоянията стават съответно 4,0 м към странична
регулация и 6,0 м към дъното.
nikolov333 - майстор
Значи съм имал късмет при избора на парцел... :-D Руди, имам един въпрос относно пешеходната пътека.. Понеже района има само улична регулация, пътеката още не е "влязла в сила" и за това не съм правил основите на оградата по нея.. При подготовката на ПУП-а ми казаха, че ако е била "одобрена", можеше и от тази страна да ми дадат отстояние 0м..? В момента ми дават 3м отстояние от старата граница, което реално е на 2м от планираната пътека.. Как стоят нещата в бъдеще, ако приемат пътеката примерно и още не съм получил разрешение за строеж..? Дали има вариант да искам промяна на ПУП-а и какво следва, ако пътеката не е "приета" и построя нещо на 2 метра от нейните бъдещи граници, понеже един от комшиите ще си мести оградите заради уличната регулация, въпреки, че ги е строил по линиите които са били валидни към момента на издаване на строителното му разрешение.. Питах го и той обясни, че са го карали да подпише нещо като съгласие или някакъв документ тогава, за да няма претенции при бъдещи промени на регулациите.. Въпроса ми е, според теб, това това ще важи ли за мен относно границите ми с тази пътека..?
Руди - майстор
Доколкото виждам, в момента линията на застрояването от запад е на 3 м от регулацията, т.е. от пътеката. Често това се прави с оглед възможно бъдещо разширяване на съответния път или пътека. Може би ще може да строиш и по-близо. "Влизането в сила" на една отчуждителна процедура може да се проточи с години, не съм сигурен, че искаш да почакаш дотогава. Пък и ПУП-а отнема поне 2 месеца. Сякаш имотът не предполага да търсиш обезателно строеж близо до границите?
  • 1
  • 2

Тема "Закупуване на имот и смяна на предназначението му" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: