Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Браво, Фитиле супер е станал циркуляра. :supz: Живот и здраве ще те потърся като му дойде времето да сменя и моя от Мишо.
пишман_майстор - майстор
Браво! Хареса ми ! Да си го ползваш със здраве!
CappY - специалист
вт апр 23, 2019 12:53 pmthemask написа:
Ще използвам темата, за да се похваля с новата си придобивка, а и да похваля Фитилчо (от когото я взех) за работата по възстановяването й, както и за чисто "направи си сам" biesemeyer фенс-а, който направи. Мисля, че бие оригинала :supz:
Иначе машинката - Startrite 175 10" Tilt Arbor, чугунен плот, тежи си на мястото в пряк и преносен смисъл :)
Добавихме "направи си сам" сплитер, долна аспирация и първия за машинката проект - zero clearance plate от красив дъб. Ето и малко снимков мат'риал да се покефите :partyman:

1556004709796.JPEG
1556004709162.JPEG
1556004709533.JPEG
1556004709627.JPEG
1556004709708.JPEG
От къде я взе? :o
gnt69 - майстор
нед сеп 01, 2019 10:45 pmCappY написа:
вт апр 23, 2019 12:53 pmthemask написа:
Ще използвам темата, за да се похваля с новата си придобивка, а и да похваля Фитилчо (от когото я взех)
От къде я взе? :o
Как откъде от Фитилчо.
cvetomir_77 - специалист
Струва ли си да платя 300 лв за тази машинка
https://www.facebook.com/marketplace/it ... 554748198/
пишман_майстор - майстор
Имам такъв. Ползва се инцидентно и само ако се налага да режа нещо извън гаража ( там ползвам голям ) . Не е лек, тих е . Периферната скорост на диска е леко ниска , заради директното предаване на движението от вала на мотора, диска е директно на вала, плюс донякъде е, че пък няма ремъци и т.н. . Настройката във височина е малко по-трудна, но не и невъзможна. Наклона също е специфично решение ( накланя се плота ) .
С няколлко думи :
Минуси- тежък за размерите си , трудности в реглаж във височина и наклон , ниски обороти на въртене ( 2900 и 1450) . трудности при свързване към аспирация и др. .
Плюсове- много тих, индукционен мотор, доста масивна изработка , възможност за надграждане до борапарат , шмиргел, малък струг и др. Държи на по-продължителна работа.
Whiskey - специалист
Здравейте колеги, позволявам си да съживя темата поставяйки отново въпроса към какъв стационарен циркуляр да се насоча. Изчетох подробно всички налични теми и останах с впечатлението, че това, което може да се намери на българския пазар в порядъка на до 1500 лв. не струва и човек не си заслужава да си харчи парите. Гледах някакви руски на Белмаш, но има отзиви на самите руснаци, че и те съвсем не ги бивало. Мернах и някакви JET (JKM-300), на външен вид изглеждат по-обещаващо, но пък не виждам някой да ги продава тук, нито пък да могат да се поръчат в Европа. Единствен вариант като че ли е да се купи на място от най-близките части на Украйна например.
Та нужен ми е циркуляр с подходящ по големина плот, за да могат да се работят по-дълги детайли, като държа особено много на прави и чисти отрези по дължина (примерно разбичване). Първоначално мислех за някаква комбинирана машина поне с абрихт, но като че ли ще е по-удачно да се вземе такава абрихт/щрайхмус отделно, защото това постоянно разглобяване и нагласяне не ми се нрави, а и бързо ще се амортизират елементите.
ZEDYCUS - майстор
Излизат и стари циркуляри до 2000-2500 лв, но иска много дебнене в ОЛХ.
Скоро гледах във Варна се продаваше стар английски за 1800лв. Имаше и един от Попово български на Сливен за 2300, циркуляр с карета и фреза.
Извадих късмет миналата година и също взех от ОЛХ един малък италиански циркуляр. Не е голям плот(860x920), няма карета, но за удобство направих маса отпред и отстрани и не е проблем да се режат надлъжно вече по дълги и широки детайли.
Whiskey - специалист
Да, това също го видях, но предпочитам да си взема нещо ново и по-лесно за транспортиране. Нямам и мястото да събера 2-3 от "ония" тежките машини, пък и не съм особено добър в механиката, за да знам кое как мога да поправя.
ZEDYCUS - майстор
Тогава си вдигни бюджета и вземи подобен на този https://www.olx.bg/ad/tsirkulyar-za-dar ... 4b3b27beb0
В Казанлък(валентин) има един дето продава чисто нови на Холцман, типа е един и същ. То други циркуляри в БГне се продават в компактният клас.
Не са от най лесно преносимите машини, дори и разглобени.

Тема "Избор на стационарен циркуляр" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: