• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 110
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tzetz009 - специалист
ср ное 27, 2019 3:15 pmky-kyy написа:
Аз продавам, полуавтоматична бърсалка за под ;) Блутуту, много ще се зарадва, че досега чистеше офиса наведен с парцала. Бърсалката е вързана със спайка, към дръжката :lol:
Малко преиграваш . На личностна основа не е добре . Кои те знае и ти като мен колко спайки си направил , ама сега се "хвърляш" като куче на синджир . А от четящите тази тема във форума дали има изобщо някой , който да не е оставил след себе си поне една спайка ? А ? НЯМА !!! В по нови времена развалям умишлено съществуващи такива връзки за да ги сменя с модерните Wago-клеми . Поражения по проводниците рядко съм срещал и то или при старите порцеланови клеми или при откровено "мундарска работа" !

:lol: И ако дядо ти ( като мен ) те е учил да връзваш метли нямаше да се ефектираш от разни стирки и щеше от малък да си обигран спайкаджия :lol: !

:partyman: :partyman: :partyman:
ky-kyy - майстор
ср ное 27, 2019 6:26 pmtzetz009 написа:


Малко преиграваш . На личностна основа не е добре . Кои те знае и ти като мен колко спайки си направил , ама сега се "хвърляш" като куче на синджир . А от четящите тази тема във форума дали има изобщо някой , който да не е оставил след себе си поне една спайка ? А ? НЯМА !!! В по нови времена развалям умишлено съществуващи такива връзки за да ги сменя с модерните Wago-клеми . Поражения по проводниците рядко съм срещал и то или при старите порцеланови клеми или при откровено "мундарска работа" !

:lol: И ако дядо ти ( като мен ) те е учил да връзваш метли нямаше да се ефектираш от разни стирки и щеше от малък да си обигран спайкаджия :lol: !

:partyman: :partyman: :partyman:
Имам изгорели пиксели на монитора, трябва да си купя нов, не от аптеката, естествено....Изгорелите пиксели, много интересно наподобяват думи като куче, синджири и някакво викане....
Та, не само че съм правил спайки, ковал жици, гипсирал, ползвал съм и тръби за конзолни кутийки, дупчел съм бупки в бетон със зъмба, защото това имаше.....мостоваци в гофрета съм навирал, от предпазителя, в контакт, в другия контакт и после на друг предпазител, та да се чудят след мен, що ги бие тока....Такива бяха времената, така се работеше....
Относно прословутото кримпване.....мярнах тема за кабелни връзки, гледам има хора, дето питат и искат да научат нещо. Чукнах в гугъл, че не ми се обяснява, а и като се види, ще е по-добре, но кой ги изгледа? Щото в клипчетата - 3 броя са, ибрах три метода - кримпване, ваго и любимата спайка. Без думи, някакъв човек си ги показа....Всеки има право да прави каквото си иска у тях, но когато дава съвет, не мисля че е коректно, да натъртва и да носи от десет кладенеца вода, за да убеди аудиторията, че е по-по-най навътре в материята. Особено, ако е плочкаджия, мазач, железар, дърводелец, или общ работник, без да обиждам никоя от горните професии. Затова хората, когато искат да сложат плочки в банята, не търсят ел техник, или дърводелец, а търсят фаянсаджия. Когато поръчват дограма, звънят на дограмаджия, а не на хлебаря и т.н.
Сигурно, съм прекрачил границата на добрия тон, но честно, когато някъв син .....изтипоса и някакви стандарти на НАСА....Е, вече се оля тотално.
Нека, всяка жаба, да си знае гюла и да не наднича в канчето на другия. И е добре, като се помага, да се избягва манията за величие и да се преравя целия интернет и с копи-пейст, да се прави на умен. Защото, това пейстнатато, няма акъл да го разбере, да не говорим, че на мига го забравя....
Както и да е, хукайте ме на воля :) Там е силата, на повечето дървени философи, компетентни по всяка тема. Да живее Гугъл. Ура!!! :supz:
jekasus - майстор
ky-kyy написа:
Нека, всяка жаба, да си знае гюла и да не наднича в канчето на другия.
При мен ще интересно тия дни - докато се занимавам със плочки, ще има жаби от гипскартона, ВиК и Ел..
Два апартамента в един - паднаха някои леки стени и ще се прави нова за кухня между два бивши апартамента. По принцип е много лесна работа.
С тия жаби много весело ще бъде тия дни...
BLUEPUPIL-2 - специалист
Понеже вече на няколко пъти са ме упреквали, че не участвам във форума с истинското си име, плюс дълъг рекламен подпис с всичките си акредитиви (както виждам, че е модерно). Ако човек прочете внимателно последните 5 страници от темата, ще му стане безпощадно ясно защо.

Иначе ми е любимо, когато големи мъжкари, почнат да ръсят обиди (защото нямат аргументи). Може да думате, че съм книжен плъх, сору-раste, дървен философ или жаба дето не си знае локвата, това няма да ме откаже от участие. Пожелавам Ви от все сърце, да работите или поне да се докоснете до големите строежи под слънцето. Питайте ме как ще разбера, че сте участвали в нещо значимо. Много просто, като се върнете ще бъдете с променен кръгозор и част от старите Ви писания ще са Ви неприятни за четене.

И никакво отстъпление! Залога е голям и България е над всичко!

Най-важното си остава, да даде Господ живот и здраве на всички ни. За да можем да се джангазим и да поизясним част от потулените и замъглени строителни работи, дето имат потенциал да докарат болежки на дребният инвеститор и особено на този който си строи къща.


Няма да изреждам имена, но вашата подкрепа е безценна за мен.


Можем всички заедно (без изключение) да направим домовете си по-здрави, по-красиви, по-уютни, по-функционални, по-удобни и по-лесни (евтини) за поддръжка. И за постигането на горните цели, да промотираме такива решения, които са най-изгодни в контекста на дилемата цена-качество, като сложим в сметката и фактора дълготрайност.
ben84 - специалист
Мене друг въпрос ме мъчи.
Иамам муфа, която е предназначена за многожилен проводник. Имам и 5 твърди проводника с еднакъв потенциал, де влизат накуп в една от дупките на тая муфа.
Тия 5 кабела ще ги стисне ли муфата както един многожилен, или не :?
ky-kyy - майстор
Измряха циганките у форума, та затва се хвалите сами, ли що ли :lol:


Един подходящ виц, за случая ;)
- Съседе, как е синът ти, още ли е в Германия?
- Да, още е там. Завърши правния факултет.
- О, браво на него!
- Сега преместиха скелето на стената на медицинския.
valentino76bs - майстор
Господ ,здраве да дава на този който е измислил Ваго и другите качествени производни клеми(и свинските опашки) и всякакъв друг такъв начин за бързо и лесно правене на каквото и да е. :)
Мислех ,че тая ВАЖНА ТЕМА умряла пък то 10 страници непрочетени :) Явно има начин да ме известява ... :? ,едно време светеше едно жълто човече ся не знам...
Ся ще напиша нещо но дано не се изтълкува погрешно....
Имам честта тука да познавам 80% процента от фирмите и бригадите който изпълняват по сериозни и големи неща...събираме се с някои ,обсъждаме мерим си ги абе страшна работа. :)
От тея 80% ,почти всички(е има и такива които казват ,че ги използват колко е вярно не знам) не използват такива клеми още си карат по старому.
На въпроса защо -отговора е фактора "ЦЕНА". Някой ще кажат е те стотинки....е стотинки ама тука тея стотинки в една 10 етажна кооперация с 200 апартамента.... :axe:
Както и конз.кутии никъде не съм видял шнайдерски зелени...всичко е Коч холдинг,търси се цена и се изпилява от всичко...
Един от добрите ми приятели е гранд малборо :) мега маняк ,луд бачка като за последно! Фирмата си е негова имаше 10 човека сега са по малко и яко натиска. Ма неговото темпо просто няма такъв динозавър и от време на време като закъса ходя да помагам и все ми дава да вързвам кутиите и таповете ...ееее като каже усуквай яко и затваряй лошо ми става...
Викам му земи ми някое ваго бре .....а той ааааа вагото си го слагай ти на твоите обекти :)

П.П.Дано скоро измислят такива клеми който вкарваш кабела и затваряш без да го заголваш ...веднага почвам да ги ползвам :)
Предстои ми смяна на лампа, проблемът ми е, че при рутинното установяване на фаза и нула фазоуказателя ми не светва нито при кафевия проводник, нито при синия.
Токът е пуснат, а фазоуказателят е изправен. Някой има ли идея защо се получава така?

Искам просто да се убедя, че предният 'майстор' е свързал наистина фазата към кафевия проводник.

Прикачен файл

Capture.JPG
Capture.JPG (44.96 KиБ) Видяна 1667 пъти
plamen6703 - майстор
Голяма е вероятността да не знаеш какво правиш, виж един бял кабел има, който не е свързан никъде, провери при него какво има и не е задължително да се правиш на ревизор, ако не знаеш / а ти не знаеш/ какво правиш, може да те удари този дето не се види. Никакъв майстор не е пипал нищо, не е срамно да питаш и без да намесваш "майстор"! :partyman:
Белият несвързан кабел също е проверен, там също не свети фазоуказателят.
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 110

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: