Всичко за вашата тераса или балкон
Fender - специалист
Здравейте, искам да разширя кухнята, като усвоя терасата. Една част от терасата е закрита, а другата открита. Възможно ли е това да се случи и да стане качествено, без да има течове и проблеми и какви са начините. Терасата няма да се товари в домакински уреди, ще има единствено маса за храна на нея, защото в момента няма къде да се сложи. Можете ли да ми препоръчате изпълнител - фирма или частно лице, че сам няма да се справя и колко би струвало ориентировъчно нещо подобно. Прилагам снимки да се види за какво става въпрос и ви благодаря предварително.
Прикачен файл:
20190627_195058_1.jpg
Прикачен файл:
20190625_205123.jpg
lov - майстор
Изменението на фасадата подлежи на контрол и едва ли някога ще получиш каквото и да е разрешение. Да не говорим, че ще прилича на цигански катун. Архитекта е го е направил да изглежда добре а ти искаш да сложиш едно лaйно.
Извинявай за тона ама ми идват в повече такива глупости. Да си мислил като си се нанасял там.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет дек 27, 2019 10:11 amFender написа:
... Възможно ли е това да се случи и да стане качествено, без да има течове и проблеми...
Възможно е
Намери си кадърен проектант и свестен изпълнител (където и да си)
Това е доста работа и тук, както те е мързяло да четеш предварително, ще намериш само чешещи се езици
Весели празници!
Fender - специалист
Не искам да изглежда на цигански катун, а да бъде изпълнено както трябва, без да се нарушава фасадата и вида на сградата.Аз и до сега съм живял така, така че съм далеч от мисълта да осирам нещата. Забравих да спомена, че това не е от страната на улицата а към вътрешния двор, изисква ли се разрешение? А иначе това искам, свестен изпълнител, ама къде да го намеря. За София става въпрос иначе.
nikolov333 - майстор
С качествено монтирана Ал.дограма, май най-добре ше се получи.. :partyman:
plamen6703 - майстор
съб дек 28, 2019 12:15 amFender написа:
Не искам да изглежда на цигански катун, а да бъде изпълнено както трябва, без да се нарушава фасадата и вида на сградата.
Не ти се иска, но така ще изглежда отстрани, ще развалиш и фасадата на сградата колкото и да не ти се иска. Кофтито на такива "подобрения" е, че се правят след като архитекта си е свършил работата и който разбира знае, че след архитекта няма как да стане по-добре.
Каквото и както да го направиш резултата все ще е като кърпени гащи, нови, хубави, но с кръпка... и ще си личи...
Честно казано като гледам челната снимка с парапета как добре изглежда се чудя от какъв точно зор искаш да окепазиш хубавата тераса :) !
Пожелания за удачни решения! :partyman:
Christo - майстор
АрхитектЪТ, сигурно под давление на инвеститорА, е правил стаИ чак до билото на покривА. И понеже стряхата засенчва прозорецА, я е "рязнал". Произвел е една тераса, която стои на дъждА и на практика е една финтифлюшка със съмнителна стойност. Колегата иска да я покрие, за да я използва. Сигурно апартаментЪТ не е половин декар. Ако може да се узакони, начинанието ще замени една архитектурна кръпка с друга. Поне още няколко квадрата площ ще се ползват по по-разумен начин.
miliad - майстор
Сега е моментът да се обиколят фирмите за дограма, и да се направи оферта. Но си носете и снимката. Рано на пролет, март месец още да се изпълни.
Изпълнител трудно ще се намери-лично мнение.
Аз го виждам като направа на конструкция и остъклен покрив от профили за окачена фасада, и лице от алуминиева дограма.
Скъпо решение, но най-издържано технически и естетически.
kozl - майстор
пет дек 27, 2019 8:32 pmlov написа:
Изменението на фасадата подлежи на контрол и едва ли някога ще получиш каквото и да е разрешение. Да не говорим, че ще прилича на цигански катун. Архитекта е го е направил да изглежда добре а ти искаш да сложиш едно лaйно.
Извинявай за тона ама ми идват в повече такива глупости. Да си мислил като си се нанасял там.
Контрол ама какъв :?
Чл. 147. (1) (Доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Не се изисква одобряване на инвестиционни проекти за издаване на разрешение за строеж за:
12. остъкляване на балкони и лоджии, с изключение на разположените към първостепенната улична мрежа;
Приемане на решения от общото събрание
Чл. 17. (1) В общото събрание собствениците имат право на глас, съответстващ на притежаваните от тях идеални части от общите части на сградата.
(2) Общото събрание на собствениците приема решения:
1. (изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) за предприемане на действия за надстрояване и пристрояване, за учредяване право на ползване или право на строеж и за промяна предназначението на общите части - със 100 на сто идеални части от общите части;
Тва по законя, а покрай законя - Циганария :x
Масово се лепат изолации и всекакви разноцветни кръпки по фасади. На кой му пука, че фасадата е обща част па и требе да се съобразява с 2 законя.
То в Циганария законите се съставят, главно да се заобикалят :shock:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Отгоре остъклено и няма да се наруши архитектурния "замисъл". Даже ще се подобри. Новата конструкция ще е под старата и ще обере водите, трябва добро отвеждане. Ако го правех сама, бих използвала дебел многослоен поликарбонат за покрива. Може би. Не съм правила баш проучване.

Тема "Усвояване на частично открита тераса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: