Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Като зададе 18 и в кухнята хептен ще се оправи. Разходът ще слезе на 1.65 ст куб м. А ако не го пуска въобще ще е нула кубици и съвсем ще се е оправил.
600/1800 при 50/40° на водата отдава до 1000 вата. Пиша го по усет това за 21 в хола. Може да вземеш тип 33 и да запазиш размера. Макар че щом може да добавиш радиатор (интериор, място, път на тръби) направо слагай. Постави си термостатчето в хола и каквото стане с разхода.
Така мисля да направя... Утре поръчвам радиатор и в неделя момтаж. Ще пиша калво е станало бшагодаря на всички :)
ср дек 11, 2019 9:15 pmandy_forresite написа:
Един и същ усет ползваме, Анди. Ще добави точно колкото е сметнал, че му липсват сега- 447 вата.
Имам го в 18 квадрата холче- 33/1800/600. Като лъхне тоя змей, замирисва на Кремиковци. Цената за Корадо е малко солена, но при отопление с природен газ или термопомпа си трябват радиатори. До този сезон си мислех, че първоначалното отопление е бавен процес, но си промених мнението, след като добавих радиатори.
И моя е 18 квадрата... Малко не стига но...
morfei1 - специалист
Язе на 17.6кв.м холче съм с T22 600/2000. Заема ми една стена, ма топли пущината. По мои криви сметки и на -25C ша устиска с 60C водица, да си отопли стаичката.

От големи радиатори глава не боли. Виж от котел с висока мин. мощност, главоболието е перманентно.
чет дек 05, 2019 8:13 pmandy_forresite написа:
вт дек 03, 2019 11:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Анди, за кого са препоръките? Цитирай бе да му са не види, че да не превъртам да търся кой е с първите две стаи и...
Към madmanz. Колко е газта при теб? При мен е 1.06 лева франко котел.
Около 1 лев е цената според фактура на познат в района. Аз не съм я пуснал все още.
liusien - специалист
Здравейте, майстори! Преди време, бях обещал да ви напиша какви са сметките ми след монтиране на новият ни кондензен двуконтурен котел Bosh 2 300... Първо да напиша в какъв режим работи до момента. БГВ - 38 градуса, а водата за отопление на радиаторите е 42 градуса, а режимът на работа на котела е "ЕСО". Сметките са..... Нали знаете - този който дава, мисли, че много дава! Та и аз така... Ще кача снимка на сметките, а ще ви помоля да ми кажете има ли нещо за притеснение при мен или всичко е наред?! Имам и още една молба... Става въпрос за температурата на водата за отопление. Четох, че за да се ползва кондензният режим на котела, температурата на водата не трябва да превишава 50 градуса! В моментът, при мен е 42 градуса. Така настроената температура добре ли е, да я намаля ли да речем до 40 градуса или да я повиша, примерно до 45 градуса? Целта ми е да харчи по-малко газ и да не плащам излишно големи сметки! Мога да ви кача снимки и на миналите декемврииски сметки, но те ще са със старият ми котел - да сравните със вашите сметки... :?

Изображение
Жоро Георгиев - специалист
Колко кубика е разхода за ноември и декември? Колко квадрата жилище отопляваш?
liusien - специалист
съб яну 04, 2020 4:15 pmЖоро Георгиев написа:
Колко кубика е разхода за ноември и декември? Колко квадрата жилище отопляваш?
На страница 123 тук, съм написал пълните размери на къщичката ми.... За потребените кубици газ, ще кача снимка да се ориентирате. Нямам представа колко са... Отопляемата площ на жилището ми е 84 квадрата или 185 кубически метра.
PS - Ако правилно разбирам, като поставя стрелката на мишката върху зелената колонка на газ за Декември, показва ми разход от 0.209....... Май разхода е 209 кубически метра газ...

Изображение
шоп - майстор
200 лв сметка за газ за 84м2 саниран имот според мен е нормално.
Разбира се ако държим 24/7 температура над 23 гр. Като сложим, че няма хамалогия и мизерия...абе не е лошо.
С климатици ще е по-евтино-ама ще има вятър.
Кефа няма цена!

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: