Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте, знам,че има подобни теми,но при мен нещата са малко по различни,защото вече съм се спрял на конкретни варианти за гаража,само имам нужда от съвет,кое ще излезе по-изгодно и какви евентуални проблеми бих има.
На пролет ще поставям/строя гараж и в момента искам да се подготвя документално за да не губя време след това с документите.

Като цяло искам да е гараж 6х6х2,5м.Тук вариантите са два имам готова оферта за изработката на преместваем гараж от фирма,която се занимава с това.Цената,която ми предлагат от фирмата е при 40мм. изолация 10740лв. ,а ако искам да е с 80мм. изолация 12888лв.Според вас заслужава ли си изработката да е с двойно по-дебел сандвич панел и съответно по голяма изолация?В цената е включена изградена ел.инсталация с поставени осветителни тела,ел.контакти,ел.табло и ключове.Аз ще имам ангажимента да си поставя сомо самата гаражна врата,която искам да бъде секционна и една сервизна врата от към двора ,която мисля да е пвц или алуминиева.
Понеже гаража-контейнер ще бъде без под се чудя на каква основа да го поставя?Не ми се иска да правя бетонни плочи,защото искам да мина без каквито и да е разрешителни,пък и отливането на плоча си е скъпа инвестиция за материали и за наемането на кофраж и т.н.Иска ми се да направя някаква бърза основа и евентуално отгоре само някаква замаска да се направи или да се остави на чакъл примерно,но тогава ме притеснява дали няма да има голяма влага в гаржа.Другия вариант е да го поръчам с метален под и да отпадне каквато и да е замазка и само да измисля на каква основа да го положа.Надявам се за съвет от вас,как да постъпя с основата за да не е масивна и да не ми трябва разрешително за строеж да мога да мина само с поставянето на преместваем обект.Тук доколкото съм поразпитал знаещи и незнаещи е че трябва да подам заявление до общината за поставяне на преместваем обект във двора ми и няма да е необходимо нищо повече.

И другият вариант,който на този етап е отпаднал е да се прави отново масивно строителство,но поради необходимоста от изваждането на много документи,разрешителни,проекти и т.н.Въпросът тук е дали масивното строителство би надхвърлило 15000лв.с изваждането на всички документи и самото построяване?Бих се захванал със строеж само и единствено,ако нещата са на кантар или излиза по-евтино от поставянето на преместваем гараж.
шоп - майстор
При 6х6м застроена площ си трябват документи и разрешителни дори и за преместваем обект.
А до какъв размер не е нужно да се вадят разрешителни?

Също така искам да чуя вашето мнение и по въпроса,че тези конструкции тип контейнер провисвали бързо и не били много удачни,какво е вашето мнение и наблюдение?
plamen6703 - майстор
Моето наблюдение е, че тези пари, които ти иска фирмата са много пари за нещо, което нито е качествено, нито ще ти хареса на теб като изпълнение. Още като ти го докарат и ще се отровиш от яд като видиш за какво си си хвърлил парите.
Масивното строителство ще ти излезе, ако не по-евтино, то поне около тази сума и ще имаш солиден гараж! :partyman:
vlax - майстор
нед яну 05, 2020 3:46 pmplamen6703 написа:
Масивното строителство ще ти излезе, ако не по-евтино, то поне около тази сума и ще имаш солиден гараж! :partyman:
+1
:partyman:
Аз и затова първо реших да пусна тема,защото цена за построяването на подобен гараж не могат да ми кажат докато нямам проект,но веднъж хвана ли се на хорото и стигна ли до там да имам проект няма отказване и ще трябва да продължа с монолитното строителство.Затова се чудя дали ще успея да построя гараж с подобни размери в рамките на 15000-17000лв.За преместваемия е ясно,че ще успея да го докарам в бюджета,но не съм сигурен за монолитния дали ще стане работата при положение,че ще трябва да се направи и покрив,вярно едноскатен защото ще е долепен до гаража на комшията с който ще бъдат на калкан ,но все пак....
Andri01 - майстор
Вземи писмено разрешение от комшията-влизаш в 3-те метра. Утре да нямаш разправии с него. :)
Чираче - майстор
нед яну 05, 2020 3:02 pmIvanYanakiev87 написа:
Здравейте,
По въпроса съм Ви отговорил още в началото на август. Вижте си личните съобщения
ben84 - специалист
По въпроса за изолацията:
Предполагам, че няма да отопляваш гаража?
Руди - майстор
Прочетете добре ЗУТ, няма да намерите "гараж" в текста.
Няма законен вариант "без изваждане на документи", потърсете
и съответната Наредба в сайта на вашата община.

Чл. 56. Върху поземлени имоти могат да се поставят:
1. преместваеми увеселителни обекти;
2. преместваеми обекти за административни, търговски и други
обслужващи дейности;
3. преместваеми обекти за временно обитаване при бедствия.
(2) За обектите по ал. 1, т. 1 и 2 се издава разрешение за поставяне
въз основа на схема и проектна документация, одобрени от главния
архитект на общината. ... Условията и редът за издаване на
разрешението за поставяне на обектите, за одобряването и за
изискванията към схемата и проектната документация се определят
с наредба на общинския съвет.

Тема "преместваем или масивен гараж" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: