Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
estario - специалист
Здравейте,
От няколко седмици периодично около канала расте странен червен организъм. Никога не съм виждал подобно нещо. Чудех се това плесен ли е, червеи ли са, не мога да разбера. Пръскам го с препарат, изчезва за малко и пак се появява. Имате ли идея какво е и как да се справя с него. Очевидно трябва да запуша дупката, от която излиза. Мислех да напръскам с полиуретанова пяна.
Изображение
Изображение
Изображение
Andri01 - майстор
Извънземно от "Мъже в черно" :) :prayer:
lov - майстор
Ослушай се някой дето гледа аквариумни рибки. Че има бая да те черпи. А и някой по запален рибар също.

Тубифекс

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5EADC8DC
kozl - майстор
Ха. Много интересно. И на мен заприлича на тубифекс (малки червейчета омотани на кадаиф). Обаче за да вирее му трябва постоянно течаща вода съдържаща бактерии - с тях се храни.
Доста години и аз гледах аквариумни риби и събирах в тинята тубифекси.
fikiritoncho - помощник
Представете си картинка: 100 кила пръч (аз) яхнал 200 кила коза (стария DR BIG) с една права лопатка от ЗИП-а на БТР, а в раницата ситен гевгир и буркан "омния", бръмчащ между Айтос и Камено по р. Славеева. Приятелите ме бъзикаха, рибките ме обичаха. И на мен на тубифекси ми приличат тези изчадия, подуши дали не ти бие на тиня около мястото, където излизат. За много години на всички!
lov - майстор
Що ми се чини, че той не излиза от канала а някъде около оная алуминиева дограма. А за да се развъжда и живее то там някъде има огромен джоб пълен с вода. И трябва да решиш проблема с джоба а не с червейчетата. Те сами ще изчезнат.
teon - специалист
ср яну 01, 2020 10:22 amfikiritoncho написа:
, бръмчащ между Айтос и Камено по р. Славеева. И на мен на тубифекси ми приличат тези изчадия. За много години на всички!
...за много години...прилича на тубифекс...обича места с отпадни води от млекопреработвателна, кожарска промишленост и не само...@fikiriton, във въпросната река имаше доволни количества,но преди повече от 40 години заустиха отпадните води на Айтоската мандра към градската канализация и до там с тубифекса... за'туй' си бръмкал до Камено и обратно :| ...

Тема "Справяне със странен растеж около канала" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: