Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vlax - майстор
пет яну 10, 2020 8:40 amТрифон П.Трифонов написа:
А дали е късно да копам сега?
Не.
:partyman:
пет яну 10, 2020 8:42 amvlax написа:
Не.
Хорошо. Утре, дават временцето да е като за зимен пикник, но ще го пропусна.
Само земята да не е скована, че онзи ден лопатата отскачаше на половин метър.
EDI - майстор
За копане, за пиене, за едене и за еб.ане никога не е късно. :-D
Едисон, тамън са меракландисах, обачееее..... след изброените опции, току съм пропуснал първата.
Неска са сещам, че наближава време за пръскане на семето. Ма не онуй.
То сигурно, тия дето имат парници и оранжерийки, вече са заложили.
Аз нямам такива чудесии, та пак ми идва чуденката кога да почвам разсада, че сяка година закъснявам. Измислих и помещението- детската стая е свободна, има си отопление, само местя осветлението и съм готов.
Подсказвайте дата, за набучване на семената, та като стане разсада, направо по местата, в градината!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1

В какъв смисъл, късно?
Andri01 - майстор
Е,имаш време де. То като го набучиш / разсада/ ,после 9 месеца и ще стане. Тъкмо за 9-ти септември....за манифестацията. :)
пет яну 10, 2020 9:35 amn_a написа:

В какъв смисъл, късно?
Есенната оран я почнах Декември, обаче, на петата бразда, ми са счупи трактора. Вчера си го прибрах ремонтиран, та питам- дали не е много късно за есенна оран? То мерак като има, никой ни мой ма спря де, ама да ни ми са смей баба Гана.
Посмятах малко и градинарския календар ми подсказва, че около 20ти 03. е нормално да се бучнат семките. Тъкмо до Гьоргьов ден ще са на 47дни, което било нормално да израсте и да се изнесе разсада.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет яну 10, 2020 9:48 amТрифон П.Трифонов написа:
пет яну 10, 2020 9:35 amn_a написа:

В какъв смисъл, късно?
Есенната оран я почнах Декември, обаче, на петата бразда, ми са счупи трактора. Вчера си го прибрах ремонтиран, та питам- дали не е много късно за есенна оран? То мерак като има, никой ни мой ма спря де, ама да ни ми са смей баба Гана.
Посмятах малко и градинарския календар ми подсказва, че около 20ти 03. е нормално да се бучнат семките. Тъкмо до Гьоргьов ден ще са на 47дни, което било нормално да израсте и да се изнесе разсада.
Понеже е Януари, викам, да не го наричаш Есенна оран и да си ореш. Важното е да не си го посял, вече :razz: А тук е безумна суша... На оранта, идеята е, да обърнеш, да прекъснеш корени, да заровиш някакви неща, да попречиш на червеите... Та, ако искаш, не ори, ако искаш, ори... Можеш да разхвърляш тор, напролет да фрезоваш... То така е и най-добре. Но като няма сняг, всичко се обърка... Аз мисля, след още една суха година, вече да садя маслините
vlax - майстор
пет яну 10, 2020 9:26 amТрифон П.Трифонов написа:
Едисон, тамън са меракландисах, обачееее..... след изброените опции, току съм пропуснал първата.
Първата отзад напред или отпред назад. :sm:
Аз нямам такива чудесии, та пак ми идва чуденката кога да почвам разсада, че сяка година закъснявам.
Трифоне,миналата година пак пита същото,записвай си или рови назад в темите. :computer:
Подсказвайте дата, за набучване на семената, та като стане разсада, направо по местата, в градината!
То зависи и от сорта.Ти какви сортове си планирал да слагаш?
пет яну 10, 2020 11:11 amvlax написа:
...
То зависи и от сорта.Ти какви сортове си планирал да слагаш?
Рових- на 6ти Март съм набучил и отчитам като грешка поставянето на разсада в хладно помещение. Макар да съм избързал с разсада, то хладината го е забавила- камбите излязоха с голямо закъснение и на ок .50%.

Същото като всяка година- домат, краставица, камби, този път и пипер, люти чушки и черита. Този път от черитата ще махна касиса, че няма обиране.
Ще наредя кофичките около 20.03, а утре евентуално първата да пропусна.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: