Най - вълнуващия въпрос зимно време.
taylor1 - напреднал
съб яну 04, 2020 5:18 pmМИРАЖ написа:
съб яну 04, 2020 11:29 amandy_forresite написа:
Не искам бартер. Преди 3 часа 40% 1260 об и гори на 180 и нагоре. Отидох да купя захар, връщам се - 1100 об. Наляло се с пелети до капачката, направило буцата, паднал пламъка, намаляла температурата. Минава на 2 мощност. От това не ставаше по добре. Дръпнах му кабела на шнека, вдигна 2 градуса и пак мощност 1. Върнах кабела на шнека. Вдигнах оборотите, закрепи 180-182 и добави още 2 градуса. Обличане за центъра, отивам да видя горенето - обороти със 150 отгоре. Зачаках, загуби градуси, 2 мощност и тн.
Анди Аз за трети път ще ти кажа решението за твоите обороти : регулатор на коминна тяга - 80лв.
+стабилизатор на ток със серво 90лв.
Поради чести падове на напрежението , особено в зимния сезон имам доста колебания в оборотите, което леко влияе на работа на горелката. Имам регулатор на тяга , но ми си иска да се подсигуря и с един стабилизатор. Не съм особено вещ в темата с електрониката, за това искам да попитам този удачен ли е. Предварително се извинявам ако без да искам правя реклама на даден продукт.
https://vikiwat.com/ac-ac-stabilizator- ... 500ws.html
В спецификацията му пише, че е със серво. Като сравнявам подобни в онлайн-магазините виждам, че цената му е значително по-ниска от средните с подобни характеристики. Ясно, че всичко е от Китай , но някой ако има преки впечатления от горепосочения модел ще съм радостен да ги сподели.
judas - специалист
Здравейте, всички! Някой може ли да ми каже какво означава BB alarm?
gnt69 - майстор
пон яну 13, 2020 6:35 pmjudas написа:
Здравейте, всички! Някой може ли да ми каже какво означава BB alarm?
Прегрял корпус.

ЦЪК
judas - специалист
пон яну 13, 2020 7:15 pmgnt69 написа:
Прегрял корпус.
Благодаря! Междувременно ресетирах платката и горелката тръгна (слава Богу). Подозирам, че датчикът ще трябва да се смени.
ico_3 - специалист
Димят ли ви много комините от слънчогледовите пелети.Моя сякаш доста дими и мирише много неприятно :sad:
пон яну 13, 2020 8:34 pmico_3 написа:
Димят ли ви много комините от слънчогледовите пелети.Моя сякаш доста дими и мирише много неприятно :sad:
Няма такова нещо. Само пара. Естествено, аромата се усеща, но в никой случай не е неприятен.
https://photos.app.goo.gl/wdZSWm8L1QP1HPoHA
Познай кой е на пелетарника!
Левия като го засиля яко и спира да има нещо видимо.
andy_forresite - майстор
Трифоне, какво мислиш за стабилизатора? Тези играчки не винаги работят както е описано. Измервал съм 258 волта в котелното, а понякога е и повече. Дават му диапазон 160-250 VAC. Не че знам какво е VAC.
Има и електронни с мигновена реакция и с диапазон 100-260, ама е над 2 пъти по-скъп.

Миналата година ли кога беше взех инверторно 500 вата с външна батерия. Пишеше "вграден стабилизатор на напрежение --- волта". Казах си опаа, те това е ще е. Наистина защитаваше от пренапрежение, наистина регулираше волтажа, обаче как? - с две стъпки - ЦЪК ниско напрежение; ЦЪК втори път - високо напрежение. И на дисплея си гледам входящо напрежение 246 волта, изходящо 246 волта и т.н. За няма 24 часа отпътува откъдето дойде...
Мисля, че и стабилизатора ще се държи така. За толкова пари, толкова.
Нямам опит с такова животно. Всеки който познавам и е ползвал, го е правил за да защитава скъпа техника. Никой не е задълбавал чак толкова дълбоко.
Мисля, че само скъп онлайн ЮПС би се справил. Моят уж е такъв, ама не съвсем. Познаваш го- работи както описа- пада с 10, коригира с 12 примерно и обратно. Цепи волта само ако работи на батерия, но тогава ми трябва доста солидно количество Ач, за да не прави големи разрядни цикли, съответната фотоволтаична площ, за да възстановява акумулаторите и да поддържа уредите, дори и в облачно време.
Е, дей Илия на кирия, кат за единия вятър че съм поарчил над илядо лева? Да се надам само на едната защита остана.
Горелката и сега си ми работи добре. Усещам на ухо разликата между 224 волта и 230 волта. От как позахладня, максимално виждам ок 225-226. Редовно са 218-225. Ми настроил съм си горелката според ниския волтаж, а ако го дигне (волтажа) няма да е на проблем. До този сезон даже не знаех как се вълнува напрежението. Знам, ама като не ми е пред очите и не го мисля. Така и с твоя оборотомер. Докато беше със зеления, никакви ядове.
Бих си купил стабилизатор, само за защита. В никой случай не заради постоянното напрежение.
Нали ги чепкахме миналата година. Работят с +- 3-4% Няма цепене на волта.
Хм, сега го погледнах по подробно. В ревюто толеранса е 2%, а в инструкцията е 4%. 2% са под 216 и над 224 волта. Това си е чувствителна разлика и не ти върши работа.
Rumen89 - специалист
Да помогна на някой ако иска да пробва с мойте настройки. 68 градуса деления 16/8/0
30кг за 24 часа разход. Просто казано не знам колко kw съм задал, но си играх с една камера да гледам горелката да не влиза в съспенд и съответно намалях подаването на пелети. Горелката работи между 66-55 градуса.
Последна промяна от Rumen89 на пон яну 13, 2020 10:49 pm, променено общо 1 път.
maistora1965 - специалист
При мен на последък също се осеща играта на напрежението снощи беше 250волта а предишната вечер 210 и понеже вентилатора ми е намален на минимума явно това го бърка и горелката почна да прави магаретии.А е ретортна и би трябвало да не е толкова чувствителна за стабилизаторите знам от приятел ел. техник от онова време че най добри са тези със серво мотор имат някъкъв живот но до тогава са бетон има и електронни по модерни но били като съвременната електроника не го знаеш кога ще изпуши.И анди ти АС-DC не си ли слушал.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: