Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
пон яну 13, 2020 9:15 pmandy_forresite написа:
Миналата година ли кога беше взех инверторно 500 вата с външна батерия. Пишеше "вграден стабилизатор на напрежение --- волта". Казах си опаа, те това е ще е. Наистина защитаваше от пренапрежение, наистина регулираше волтажа, обаче как? - с две стъпки - ЦЪК ниско напрежение; ЦЪК втори път - високо напрежение. И на дисплея си гледам входящо напрежение 246 волта, изходящо 246 волта и т.н. За няма 24 часа отпътува откъдето дойде...
Аз миналата година ти казах решението, ЮПС + акумулатор+ зарядно. Включваш горелката през ЮПС, после ЮПС към акумулатора, после акумулатора към зарядното и си имаш 230в към горелката винаги, не + - 2-3% а точно 230в и нито волт нагоре надолу.
Лошото е че ЮПС трябва да е мощен щото запалката е 300 вата. Някой беше мерил че стартовия ток е към 800 вата.
Ма кеф цена няма, като искаш точно rpm това е начина според мен. Може и друг начин да има ама аз за тоя се сещам и според е мен работещ. :partyman:
taylor1 - напреднал
Извода е,че да "замръзнат" оборотите на вентилатора, трябва солидна инвестиция, равняваща се на 2 до 4 тона слънчоглед :). Лошото е че такава инвестиция няма как да се изплати, при положение, че човек вече има предварително изградена защита срещу пренапрежение в мрежата.
filmatoplo - майстор
Аз пък си мисля че самата електроника не подава постоянно напрежение ами някакво импулсно или бавно реагиращо .Също и датчика на Хол да не мислите че е от самолет свален -и той послъгва .Също и вентилатора се влияе от тягата на комина .Няма как да заковеш оборотите.
andy_forresite - майстор
Не става дума да се държат абсолютно точно +-5 обороти. Аз съм от първите към трансформатор, но съм и в зона с много машини, които предизвикват тези амплитуди. Току що оборотите от 1390 скочиха на 1660. Това е корекция с 4 процента от управлението.
Едно е на р1 да си го направил 1200 и да гори с 1150-1230, друго е да мени между 1076 и 1340.
morfei1 - специалист
Той пък щот шнека цепи грама... :? Тягата на кУминя при +10 е една, при -10 сигурно е съвсем друга, качество на пелети, непрекъснато променящи се фактори, които влияят на правилното горене, с лопата да ги ринеш, трябва да спиш при горелката и крайният резултат няма да е много по различен. При тия умряли пелетарници, прецизност не може да имаш, всичкото е горе-долу на око. Като л@йната са, колкото повече ги бъркаш, толкова повече почват да миришат.

Виж ако някой е изтървал коня, и работата е гьотере в батака, тогава има нужда от корекции, които водят до подобрение, но перфектност не може да се търси, поне с този вид отопление.
andy_forresite - майстор
Е, прецизност като от газ, масло или бензин, никой не цели. Но половин час няма промяна и виждам от 172-181, а това е чудесно.
taylor1 - напреднал
вт яну 14, 2020 10:28 amandy_forresite написа:
Е, прецизност като от газ, масло или бензин, никой не цели. Но половин час няма промяна и виждам от 172-181, а това е чудесно.
Моят критерии е 130-160 осветеност на Р1. Започне ли да се задържа около и под 100 следва ядове с гасене ..тогава предприемам чистена на горивната камера от нагар.. Средно периода за такива проблеми е 7-10 дни.
Ма още ли го дъвчеме туй ...!!!
Морфиновия котел работи основно по график, изключая здрава зима.
Пали при студен комин. Има перфектно заковано напрежение, до волт.
Котела бичи, след час е постигнал Т на водата, но къщата си отнема енергоя.
Комина е червен до синьо и УУУУУУЖАС, Анди, оборотите мръднали леко, а дебитомера, дето от Натурела са довдянали, специално заради гаврата с теб, показва повишен дебит на газове.
Имам съвсем просто обяснения, че това е абсолютно нормално , но не влияе на горенето, ама Бактън бе!!!
Предлагам да напишем писмо до Натурела и Грейко, ама отворено и нека собствено, Анди го напише, че е пряко потърпевш, ше обясни подробно и да са приключва.
Вкарахте го в проблеми бе, ша са поболей, с тос оборотомер.
Тейлъра гледам ми е направил извода, само дето е пропуснал да заключи, че тези пари ще стигнат колкото да се позакрепи положението, но не и да се реши на Анди проблема.
Почти сигурен съм, че е било излишно да си продава зеления, та се натресе и на сив.
Анди, похвали са нещо де, кажи от кво си доволен! Има говорилня, сигур имаш приятели, излез някъде, разпускай, радвай се на живота!!!

Тейлърине, на 7-10 дни казваш е проблема?! Нагарчи са образува, а?
Прочети си инструкцията!
fbr - майстор
Отваря се напоследък търговска ниша за дебитомери.
нед яну 12, 2020 12:58 pmstridata написа:
А кви пелети гориш, Румене?
нед яну 12, 2020 2:54 pmRumen89 написа:
нед яну 12, 2020 12:58 pmstridata написа:
А кви пелети гориш, Румене?
Керпи
Откак Румбата реабилитира Керпи, що пък да не обвиним дебитомерите за грешници?! Добре, че няма все още.

Румба, не те бъзикам, не се заяждам, нищо със задни мисли. Само зарад едната правда.

От друга страна;
вт дек 03, 2019 11:16 pmandy_forresite написа:
Не съм доволен от керпитата. Най-скапаната покупка за три години.
Еми да, Поповските бяха 140 лева. Керпи 280. Все вървят по две кила на час, само че са кекави скъпи пелети. Ще приключвам с тези глупости. Като ще се дават пари барем да е топло. Това за топли сгради, при които аха радиаторът се е затоплил до половината и вече минава в гасене, е добре. Но да се топлиш с тва... Пълен ташак.
А сега де!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: