Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
Е, все пак говорим за един етаж, 4 - 5радиатора. Да пътува, да пътува колко да пътува тази вода?

Отворена система за мен значи , стара инсталация, големи тръби, много греене на излишна вода, за да се стоплиш.
Stenli 84 написа:
Водата истива до 20 гр сутрин като при по топло време горелката през ноща не работи. Помпата тръгва на 50 гр монтирал съм и изнесен сензор.
Вода изстива до 20C след продължителен престой, а не докато работи. Има разлика и то голяма.
Последна промяна от morfei1 на ср яну 15, 2020 9:43 pm, променено общо 2 пъти.
Stenli 84 - специалист
ср яну 15, 2020 9:37 pmmorfei1 написа:
Е, все пак говорим за един етаж, 4 - 5радиатора. Да пътува, да пътува колко да пътува тази вода?

Отворена система за мен значи , стара инсталация, големи тръби, много греене на излишна вода, за да се стоплиш.
Точно така колега 9 радиатора 130 глидера H500 5 стаи две бани
gnt69 - майстор

Пътува само произведената над 50 градуса, другата си се върти в малкия кръг че чак свят и се увива. :partyman:
Stenli 84 - специалист

Stenli 84 написа:
Водата истива до 20 гр сутрин като при по топло време горелката през ноща не работи. Помпата тръгва на 50 гр монтирал съм и изнесен сензор.
Вода изстива до 20C след продължителен престой, а не докато работи. Има разлика и то голяма.
Точно така прав си напълно истива когато не работи през ноща за около 8 часа
maistora1965 - специалист
Добре де нарисуваи една цялостна схема отворена система на гравитачен принцип при това с помпа :? нещо някъде не е както трябва.А и сега се сетих пробвал ли си как е без да гасиш такова количество вода е доста инертно но пък когато един път се загрее достътъчно малко му трябва за да поддържа температура.Щото всеки ден да загряваш толкоз вода от 20 до еди си колко градуса лелеее.
gnt69 - майстор
ср яну 15, 2020 9:44 pmStenli 84 написа:
Точно така прав си напълно истива когато не работи през ноща за около 8 часа
Не е драма че изстива. Моят котел и той изстива до 35-40 градуса. Щото гори по веднъж или два пъти на ден. Но съм сложил клапи да спра естествената циркулация на водата и имам трипътен на 60 градуса и конденз няма.
morfei1 - специалист
Ем, в такъв случай варианти има.... това което му предложихте....

-По висока темп. - безплатно
-Повече обороти на помпата - безплатно
-комбинация между двето
-Нова затворена инсталация

Не знам точно ква му е помпата, но аз не бих инвестирал в още една на негово място.

Високата температура може да вдигне разхода само на една on/off систем, която работи така ежедневно, ежечасно. На система, която работи непрекъснато, разликата ще е само в първоначалното подгряване до тези градуси оттам насетне разлика няма, темперират ли се помещенията, почваш да плащаш според загубите и желана температура за поддържане при добре настроена горелка.

Кара ли се on/off....... аз карам така само септември и април.
Stenli 84 - специалист
ср яну 15, 2020 9:46 pmmaistora1965 написа:
Добре де нарисуваи една цялостна схема отворена система на гравитачен принцип при това с помпа :? нещо някъде не е както трябва.А и сега се сетих пробвал ли си как е без да гасиш такова количество вода е доста инертно но пък когато един път се загрее достътъчно малко му трябва за да поддържа температура.Щото всеки ден да загряваш толкоз вода от 20 до еди си колко градуса лелеее.
Пробвал съм всякакви варианти сега съм го настроил да гори от 7 сутринта до 9 вечерта без да спира 14 часа гори 2 торби и половина пелети държи 23 гр в стаите през ноща не гори достатъчно топло е
morfei1 - специалист
ср яну 15, 2020 9:57 pmStenli 84 написа:
Пробвал съм всякакви варианти сега съм го настроил да гори от 7 сутринта до 9 вечерта без да спира 14 часа гори 2 торби и половина пелети държи 23 гр в стаите през ноща не гори достатъчно топло е
Ми не ти е малък разхода 2,8кг на час при работа с 9kwh радиатори.... идва грубо 13.20kwh разход, а ти имаш 9kwh радиатори при 55C и горелка с мощност 10kwh. :?

Нещо куца в сметката и то с 4kwh. или бягат през куминЯ или заминават за стопляне на ОИ.

Ако работи 24часа какъв е разхода?
Последна промяна от morfei1 на ср яну 15, 2020 10:06 pm, променено общо 1 път.
Stenli 84 - специалист
ср яну 15, 2020 10:01 pmmorfei1 написа:
ср яну 15, 2020 9:57 pmStenli 84 написа:
Ми не ти е малък разхода 2,8кг на час. с 9kwh радиатори.... идва грубо 13.20kwh, а ти имаш 9kwh радиатори при 55C.
Радиаторите са ми 9 18 kw загрявам ги с 10 kw мощност до 55 гр на 18 kw мощност на горелката водата в тях е над 65 гр

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: