Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ситуацията е следната:

В двор искам да поставя камера за видеонаблюдение, която да снима и вечер, НО... Мястото е открито и се вижда отвсякъде. Намерих начин как да я прикрия, но проблемът остава в червените светлини за нощното виждане. Мястото е с дължина около 50 метра и когато нарушителите идват към камерата ще видят, че нещо свети червено.

Има ли камери, които да са със скрити/вградени IR светлини и да са "невидими", тоест вечер и на 2 метра да си от нея да не я видиш?

Ако няма такива камери, то има ли начин да скрия IR светлините, така че да не се виждат?

Камерата искам да снима на 50 метра. Да виждам откъде влиза колата, колко човек са и какво правят: товарят, разтоварват, прикриват и т.н.
valentino76bs - майстор
Щом и в двата форума няма отговори най лесно е да питаш фирмите които се занимават с това.
shadow__01 - майстор
Не съм виждал досега подобно нещо, но в днешно време всичко се развива много бързо и може да има нещо подобно създадено.
Малко ми е съмнителна цялата тази работа. Камерата да е скрита, но и да снима в тъмното и да нарушава личното пространство на други хора без тяхното знание. Най-малкото е леко незаконно.
Другия вариант е да се монтират прожектори със сензори за движение, които да осветяват добре всичко. Вероятно ако е светло камерата няма да включи светодиодите. Лошото е, че когато си тръгнат хората и изгаснат прожекторите ще се включат IR светодиодите и не след дълго ще се разбере, че има монтирана камера.
Nimi - специалист
Отговора е ДА. Има камери с такива светодиоди. Различават се от стандартните по дължината на вълната ;-) 940nm трябва да са светодиодите. Стандартните са с 850nm

https://www.iluminarinc.com/how-invisib ... ors-works/
nikolov333 - майстор
А има и такива на които диодите се изключват и се вижда добре, ако района е достатъчно осветен.. Моите на вилата са такива и само на улично осветление без диодите се вижда добре, даже и цветно на разстояние около 30м са снимките в тази тема.. viewtopic.php?f=41&t=37625&start=30#p1004876
100% мрак е. Единственият източник на светлина е ако има луна.
Може ли линк към някой сайт /БГ или чуждестранен/ с такива камери?
Kokar - специалист
Датчици за движение/звук, които да активират камерите...
Nimi - специалист
пет яну 31, 2020 8:59 pmbalgarin написа:
100% мрак е. Единственият източник на светлина е ако има луна.
Може ли линк към някой сайт /БГ или чуждестранен/ с такива камери?
Aliexpress. Търсиш 940nm и се надяваш да пристигне точно това което обещават и да няма вируси в него. Няма богат избор между другото.
Brassmonger - специалист
:-D Такива само военните имат.
mobilis - специалист
Най-евтино е да ползваш инфрачервен прожектор, монтиран на място, където няма да се вижда от пръв поглед - примерно странично на камерата и в ниша, която скрива прожектора от погледа на влизащите. А диодите на камерата можеш да закриеш с подходящо "черно тиксо", като оставиш открит сензора за осветеност (ако има такъв).

За 40 м:
https://www.aliexpress.com/item/3293305 ... b201603_55

50-100 м
https://www.aliexpress.com/item/3275740 ... 3ee1tuVboC

Тема "Камера със скрити IR светлини/диоди" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: