От мобилни телефони до цифрови камери
До всички с проблеми:Изваждаш цетката обръщаш обратно и с удари по дъска за рязане удряш докато падне цетката .....след това почистваш
hidrazin - майстор
Какво е това цетка???
:partyman:
ESPACE - майстор
Ти пък, как може да не знаеш какво е Цетка и как се чисти
hidrazin - майстор
ESPACE написа:
Ти пък, как може да не знаеш какво е Цетка и как се чисти
Извинявам се за мота некомпетентност и простота... :prayer: :prayer: :prayer:
:partyman:
Здравейте,

до всички, които имат проблем с крема-диска (шайбата/цедката и т.н.)

Почиства се със СОДА БИКАРБОНАТ 2-3 супени лъжици на 200-300мл кипяща вода, колкото да се покрие шайбата!

ВАРИ СЕ 10-15 мин. на бавен огън. След което цедката е перфектно почистена за дълго време! УСПЕХ! :supz:
lecki - специалист
Да споделя моят опит в изработката на гумичка за клапан, вземате хубава
гума например парченце от О-ринг груба форма с ножче, хващате в дрелка да се върти
и с Дремел или друга дрелка с абразив оформяте точно до колкото е възможно.
Така възстанових една Делонги Магнифика и вече две години си работи перфектно.
Щом няма части така, малко сръчност се изисква само и малко акъл на време.
ESPACE - майстор
За марковите кафемашини включително делонги има всякакви части. Коя гума си дялал, тази силиконовата, която се поставя на пружинката на душ-клапана на изхода на бойлера ли? Има ги навсякъде, по 3лв. са.
lecki - специалист
Май същата беше, но нямах възможност да ходя по магазини така че
това беше единствения вариант.
kr1100 - майстор
нед фев 23, 2020 12:21 pmlecki написа:
Май същата беше, но нямах възможност да ходя по магазини
Сервиза на Де лонги е до бивше лятно кино Тракия
lyubohar - майстор
Тази гумичка на "изхода на бойлера"и на мен ми правеше бели-залепва като че ли и не пуска вода.
Само като я извадя и сложа отново се оправяше за известно време.
Накрая като я извадих за N път и леко я зашкурик,колкото да се махнат следите от допира.
Засега не ми прави този проблем.
А цедките ги слагам на котлона, кафето изгаря и са почистени.
Имам проблем с температурата на кафето-ниска ми се струва.
Парата за капучино е много гореща.Сменях термостат,но няма промяна.
Говориха ми за котлен камък,но не го вярвам при положение,че парата е много гореща.
Освен това водата в София не е варовита.

Тема "Проблем с домашната еспресо машина" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: