• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 27
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zz_stefanov - майстор
Аз на тази картинка на шнайдер виждам трифазна защита на трифазни контакти и монофазна защита на монофазни контакти.
iliya_i - майстор
вт фев 11, 2020 6:32 pmnikolov333 написа:
Тази ли..?
Николов, не се връзвай на това. В електротехниката 2+1 не е равно на 3. Начертай си ъгъл 60 градуса. Отбележи 2 см по едното рамо и 1 см по другото. Свържи ги и измери разстоянието между тези 2 точки. Ей толкова е 2+1 = 1.71
Последна промяна от iliya_i на вт фев 11, 2020 6:57 pm, променено общо 1 път.
nikolov333 - майстор
Ами то си пише индустриални и явно имат предвид трифазни машини и контакти..
moimoimoi - майстор
автора ако не е разбрал все още,трябва тази трифазна дтз да я остави само за трифазните консуматори а за всички монофазни-монофазни дтз-та
hidrazin - майстор
пон фев 10, 2020 9:48 pmstedima написа:
тогава????
в таблото ок ,в контактите ок,защо уредите показваха проблем,какъв беше изобщо проблема
Какъв проблем търсите? Проблем няма и не е имало такъв. Проблема беше само и единствено в "мерещия". :-D
Просто най-накрая питащия разбра как трябва да работи с уредите.
С Testboy Profi III LED между фаза и защитен а не между нула и защитен.
За другия уред HT 420 Combi - явно най-накрая е разбрал че има значение как завъртян щепсела на уреда.
Ама те хората са си го написали и са сложили червена точка на щепсела.
Да ама няма кой да прочете описанията на уредите.
В резултат на това се наплоди една куха тема от 15 страници за несъществуващ проблем.
:partyman:
iliya_i - майстор
вт фев 11, 2020 6:59 pmmoimoimoi написа:
автора ако не е разбрал все още,трябва тази трифазна дтз да я остави само за трифазните консуматори а за всички монофазни-монофазни дтз-та
Що бе, ти поне за разлика от #stedima и #nikolov333 знаеш че между фазите има дефазиране.
stedima - напреднал
вт фев 11, 2020 5:59 pmiliya_i написа:
вт фев 11, 2020 2:03 pmstedima написа:
как работи тогава 3фДТЗ на електромотор,след като няма нула,нима изключва

тока на утечка на 3фДТЗ се определя от следната формула

IMG_20200211_135845.jpg
А къде са фазите във тази формула? Как отчиташ дефазирането на по 120 градуса между фазите (не си ли се питал защо са наречени така)?
Променливи токове не се сумират аритметично, а геометрично (векторно, като трите вектора са на по 120 градуса един спрямо друг).
Или може и аритметично от графиката дето ти дадох, но за весеки един момент от времето.
[/quot
аз ви казвам какво се получава на практика с реални проби,тези теории ги оставам на вас
давам ви реален резултат след опити,вие пак ми развивате теории,я кажете в крайна сметка какво се случва теоретично ,а как се смята и по какви формули хората са го измислили,направете си малко труд и смятайте различни варианти по формулата тогава се изказвайте,явно теориите ви не са пълни
nikolov333 - майстор
Ей го правилното трифазно табло за монофазни консуматори..

Прикачен файл

db 3 ph web1.jpg
Последна промяна от nikolov333 на вт фев 11, 2020 8:19 pm, променено общо 2 пъти.
iliya_i - майстор
вт фев 11, 2020 7:56 pmstedima написа:
вт фев 11, 2020 5:59 pmiliya_i написа:
вт фев 11, 2020 2:03 pmstedima написа:
как работи тогава 3фДТЗ на електромотор,след като няма нула,нима изключва

тока на утечка на 3фДТЗ се определя от следната формула

IMG_20200211_135845.jpg
А къде са фазите във тази формула? Как отчиташ дефазирането на по 120 градуса между фазите (не си ли се питал защо са наречени така)?
Променливи токове не се сумират аритметично, а геометрично (векторно, като трите вектора са на по 120 градуса един спрямо друг).
Или може и аритметично от графиката дето ти дадох, но за весеки един момент от времето.
аз ви казвам какво се получава на практика с реални проби,тези теории ги оставам на вас
давам ви реален резултат след опити,вие пак ми развивате теории,я кажете в крайна сметка какво се случва теоретично ,а как се смята и по какви формули хората са го измислили,направете си малко труд и смятайте различни варианти по формулата тогава се изказвайте,явно теориите ви не са пълни
Кои са тези хора, дето са го измислили?
Тези, тези или тези, или може би някой животновъд е "хората" дето сая го измислили.

И още нещо да попитам: как от "реален резултат след опити" успя да изведеш формулата?
Последна промяна от iliya_i на вт фев 11, 2020 8:20 pm, променено общо 1 път.
nikolov333 - майстор
Ако намерите схема като приложена в коментираното табло ще се радвам да я споделите.. https://www.google.com/search?client=ms ... VbG2F7GHqM:

Прикачен файл

Electrical-Wiring-Diagram-of-Three-Phase-Single-Phase-Consumer-Unit-with-RCD.png
Electrical-Wiring-Diagram-of-Three-Phase-Single-Phase-Consumer-Unit-with-RCD.png (39.05 KиБ) Видяна 1289 пъти

Прикачен файл

Three-Phase-Electrical-Wiring-Installation-Diagram-According-to-NEC-Color-Code.png
Three-Phase-Electrical-Wiring-Installation-Diagram-According-to-NEC-Color-Code.png (93.55 KиБ) Видяна 1289 пъти
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 27

Тема "ДТЗ не изключва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: