Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Билян - специалист
Не прави заварката електрода а дъгата дръж по голямо разстояние между електрода и матеряла. Ще стане по добре. Може би самоделката си е добра
АБВ потребител - специалист
Колега , при по голямо разтояние , между електрода и детайла отслабва тока и не може да разтопи хубаво материала от електрода. Тук тока е 130 А. Фланеца е дебел и на по слаб ток не става добре. :)
АБВ потребител - специалист
Сега ще усъвършенствам ето тази схема . Тя е като за мен с по елементарни знания :-D Проста и надежна.Такава трябва да стане.Още сега виждам неща които не са както трябва. Но ще стане и тя машина :)
Прикачен файл:
еднотактник 1.gif
еднотактник 1.gif (74.09 KиБ) Видяна 1325 пъти
АБВ потребител - специалист
Колега Raim433, какво стана с твоята схема ,тръгна ли вече или се уплаши от драйвера. :)
raim433 - напреднал
Здравейте. Заразях PusPulа. Направих си друг драйвер с ir2110 и се държи добре.
АБВ потребител - специалист
Винаги съм се чудел , какво определя мощноста на един трансформатор. Взимам две сърцевини с различни сечения, от еднакъв материал. На една и съща честота и напрежение ги пускам, с еднакви навивки, и се насищат на един и същи ток.А разликата в сърцевините е три пъти, в кв. см.По принцип знам че сечението на трафа определя мощноста му.Странно. :) Някой има ли идея от какво зависи мощноста на един траф при определена честота???? Кое всъщност определя каква мощност ще отдаде даден трансформатор при определена честота на тока???
Последна промяна от АБВ потребител на вт фев 18, 2020 9:33 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
От прегряването!
(и това го пише в учебниците)
АБВ потребител - специалист
Това значи че голямото сечение загрява по малко, или по бавно нагрява и ще издържа по голям ток,за по дълго време, преди да прегрее. Така ли е ,или бъркам??? :)
sstefanov - майстор
Това значи, че като охлаждаш принудително трансформатора ще извадиш по-голяма мощност от него (т.е. може да го претоварваш повече).

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: