Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
raim433 - напреднал
Драйвера ми е готов работи добре. Имам предвид кондензатора последователно с дросела нали разбра. Трафа като гу пуска първоначално с 50к херца и не свиска. :roll:
raim433 - напреднал
Тази схема работи.

Прикачен файл

Screenshot_20200302-004724_Gallery.jpg
АБВ потребител - специалист
Намери 8 кондензатора по 100нф и 1000в- полипропиленови,неполярни. Ще трябва и един ферит същия като на трафа,Е-55. Навиваш един слой проводник 4мм2 в лакотръба.Това за дросела. Първо ще сложиш 6 кондензатора, 3х2, последователно- паралелно. :) И чети внимателно!!! :) На драйвера сложи 033х400в кондензатор-неполярен, тези 4,5мф и малкия 100нф, ги махни от там, както е дадено на онази схема.
raim433 - напреднал
Колега АБВ защо гърми когато се опитам да измеря гейтовете на тр. :? Заради 0 ли. Какво мога да се направи. Благодаря.
АБВ потребител - специалист
Ти с двете сонди едновременно ли замерваш??? :)Е затова ти е нужен разделителен траф.Масата на сондата е хваната на корпуса на осцилоскопа, а корпуса ти е заземен в контакта. Може да опукаш и осцилоскопа.Първо си намери разделителен траф и тогава действай. Незнам човече за настройката как ще се справиш. :) Ще трябва да следиш тока на входа , на изхода,напреженията също.Амперметри,волтметър, високоволтова сонда. Докато не си намериш такъв траф не пипай нищо ,че да не стане някоя беля.И тогава ще говорим за следващите неща.Това е от мен :) Но по добре дай на някой да ти го направи ,който разбира, това не е игра. Тока не прощава грешки!!!
raim433 - напреднал
Така и предположих. Ок колега АБВ. След като съм готов с всичко ще се върна с снимки дори може и клипче да кача. Благодаря за съветите.
АБВ потребител - специалист
Колега, тези резонансни кръгове са малко дяволска работа. Веднъж настроени работят,но както каза Пансим , резонанса е нестабилно състояние и тока малко играе, но пълно щастие няма. Внимавай много като замерваш със сондата по високото напрежение!!! Само колектор-емитер, вътре недей да пипаш ,че гърми :) . Последно като пробвах , високоволтова сонда я направи на три парчета, хубаво че не ми беше в ръката, и то на празен ход работеше, без товар. Оглеждай и внимавай ,че белите стават бързо.Успех!!! Ако не ти допадне работата на тази схема, ето ти една работеща без резонансен кръг. И не се заблуждавай ,че от малки ферити ще искараш голям ток. И аз така си мислех , ама не става. Големия ток си иска голяма сърцевина. То пак ще стане, но електрожена е слаб и грее яко. Как беше лафа ,козата си сака пръч,с друго не става. :-D
Прикачен файл:
f7f6ba074e4aae1bf7df8788d12cfd6f (1).jpg
АБВ потребител - специалист
Виж когато не се предвиждат разни подробности какво става.Няколко месеца труд и после в кофата :) Това не съм го правил аз, само за пример го давам.
Прикачен файл:
1234567890.jpg
Прикачен файл:
11223344556677.jpg
raim433 - напреднал
Това чудо колко е издържало. Поне запалилолиенещичко. :shock:
АБВ потребител - специалист
Колега , спазвай правописа, че ще те награбят. :) Аз не мога да разбера , от къде идва това свирукане на дъгата при резонансните схеми.Иначе електрожена държи здраво, над 300часа работа ,никакви дефекти,засега. Схемата си е моя разработка. Проста и ефективна.Като мен :-D

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: