Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
https://viki-max.com/shop/elektrozhen-i ... esionalen/ Някой може ли да изкаже мнение за тази марка и по - конкретно за този модел?
agj - майстор
Как да се даде мнение, след като тия от Viki постоянно сменят модели.Предишните модели с ВИГ бяха на около 400лв.и бяха читави.Този рязко пада под 300лв.... :rolleyes:
shtaiga - напреднал
Малко е парадоксално ,ама ако не знаеш кой електрожен да избереш-то няма значение.И без това няма да хванеш разликата...
resistbody - майстор
пон фев 17, 2020 2:20 pmagj написа:
Как да се даде мнение, след като тия от Viki....
то те са 3-4 Viki-та... + oще 2-3 с други имена само в Хасково..
agj - майстор
вт мар 03, 2020 9:11 pmshtaiga написа:
Малко е парадоксално ,ама ако не знаеш кой електрожен да избереш-то няма значение.И без това няма да хванеш разликата...
От там, по принцип се купува по скъпото!
vancho20 - специалист
ИЗА 150 ще заваря ли с 3,25 ? Понеже най често такива ползваме. За хоби цели става дума.
vancho20 - специалист
Бях се навил на този https://emagbg.page.link/nar4zoJSgXfceGxy5
Ама много съмнителен
koveslav - майстор
вт мар 31, 2020 11:58 amvancho20 написа:
Бях се навил на този https://emagbg.page.link/nar4zoJSgXfceGxy5
Ама много съмнителен
По отношение на ампеража разликата е в това,че там където изата ще бачка на 80A,това китойско чудо ще работи на показания 115-120A. И така нататък.Иначе и двете машини ще работят,няма да откажат.Но има и още доста неща в работата на един електрожен,освен това дали пали еди какъв си електрод.Малката Иза има моного приятно поведение на дъгата,на мен лично дори ми хареса повече от голямата.
Миналата година ми изпадна много изгодно от ръка едно запазено 140А доста стар модел инверторче с огромни 25-50кв.мм байонети на панела.Чак чудно и смешно ми се стори това с дебелите кабели,с това ми привлече вниманието,пробвах го и го взех.Ами това чудо пали с удоволствие и при 70А 3,25 базични,а при 120А показания на потенциометъра започва вече да "духа" с тях и въобще не му пука от натоварванията и в най-големите жеги.Така и не ми се е налагало да вдигна амреража му на макс.И обратно на очакванията вместо да го пазя за дреболии,сега него ползвам за най-тежките задачи,които имам.Та не особено големия максимален ампераж въобще не означава,че машината е слаба.Въпроса е ампеража да е действителен и да работи както трябва.
vancho20 - специалист
Малката ИЗА пътува към мен вече
:yawinkle: . Отзиви след някой ден.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: