Всички въпроси за вилата.
3дравейте, търся мнения и предложения за укрепване на терасовиден терен.
Прикачен файл:
IMG_20200305_113709_opt.jpg
IMG_20200305_113709_opt.jpg (63.21 KиБ) Видяна 2059 пъти
Терасата пред кошерите е дълга 15м и висока 50-60 см и трябва да я укрепя, но без да викам фирма. Може ли например да ползвам бетонни коминни тела пред съществуващите азбестови плочи и да ги попълня с бетон?
Благодаря предварително!
naster - майстор
Габиони с камъни биха се вписали по-добре от коминни тела.
djogobg - специалист
Каквото и да правиш все ще трябва да изкопаеш до твърда почва. Аз така едни габиони ги пълня от май месец(вярно 12 кубика камък и предимно сам го правя и то пред три седмици по 6 часа отделям...). С тях излиза доста скъпо също така. Като гледам тераските не са особено високи, вариантите са ти много - ако ти се лее бетон - с бетон, ако ти се полагат камъни, би трябвало а намериш едри камъни за сух зид, без самият габион(на мен ми излязоха 12 клетки метър на метър на метър, око 5/5, тел фи 3мм - над 600 лева). Отделно транспортът на камъните ми излезе солено(щото камъка е по-евтин от транспорта си в пъти...). Отделно за габиона трябва да подбираш да не попада много пръст, за да не задържа вода, трябва геотектил да слагаш, да заравняваш отдолу с пясък...
schuldiner - майстор
Тези "азбестови плочи" ми приличат на панели, ама все тая. Купуваш от скрапа тръби от скеле, забиваш ги плътно пред плочите около метър през 1,5-2 м и ако искаш ги бетонираш, ако не искаш - не. Ще ги мислиш пак след повече от 20 години. Естествено, наклонените плочи трябва да се поизправят. Пък ако са азбестови, едно фасагенче няма да им е излишно - и да не се разпрашават, и да са по-приветливи на вид.
Благодаря за бързите отговори! Снощи до късно четох за габиони и ми се струва, че ще е дълга и мъчна. Работата ще е пред входовете на кошерите, пътят до вилата е трудно достъпен за камион и т.н. Спрях се на варианта с тръбите от скеле. И фасаген ще сложа. Мерси на всички и всичко добро!
kr1100 - майстор
schuldiner Пък ако са азбестови, едно фасагенче няма да им е излишно -..[/quote написа:
Едва ли са азсбестови плочи

Тема "Укрепване на терасовиден терен" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: