Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Благодаря. А диска с който е комплектована машината как ти се струва? На мен ми изглежда малко тънък, и от няколкото проби нямам впечатления. Основно за плоскости ще го ползвам -пдч + шперплат, осб, .. но по дебелшки
Докато беше нов, режеше пдч, осб и чист шперплат много лесно, почти без съпротивление. После взех да режа от използваните дъски и шперплат оцапани с бетон и се затъпи . Взел съм един резервен на Девалт екстрийм, но не съм го пробвал още.
Buliviv - специалист
пет мар 13, 2020 8:20 pmcvetomir_77 написа:
чет мар 12, 2020 3:25 pmBuliviv написа:
Някой има ли впечатления за шаблона Mel 2 на Holzmann . Върши ли работа ? Вгледал съм му се за абрихта.
Щрайха на Jet идва с шаблон, обаче ми писна да глася соц.абрихта по час -два след точене на ножовете / то чак не ми се иска да ги свалям за заточване /

https://www.holzmannbg.com/magnitna-nas ... -mel2--836
Преди и на мен ми беше доста трудно с настройките на ножовете, но от известно време го правя по този метод. Става сравнително бързо и лесно.

Към момента аз съм на варианта с летвичката и отместването с около 3 - 4 мм. Става, но ножовете на абрихта ми са без пружини и понякога губя сумати време и нерви. Май ще взема да опитам как ще е с това приспособление.
Buliviv - специалист
cvetomir_77 написа:


Преди и на мен ми беше доста трудно с настройките на ножовете, но от известно време го правя по този метод. Става сравнително бързо и лесно.

  • Ако ножовете имат опция да се регулират във височина както на клипът - ок, но ако нямат си е жива мъка.
[/quote]

Разбра ме добре. Към момента и аз се справям с варианта летва и 3 -4 мм отместване, обаче понякога губя часове в сваляне и качване на ново на ножовете, защото нямат пружини и ваденето става ръчно.
Явно ще го пробвам това чудо :-D

П.П. - така става като пиша от телефона. Предишния коментар е излишен и е за кошчето.
wanderer - специалист
  • Понеже на моят абрихт (триоперационна, но в момента вече две) нивото на ножовете има минимална разлика в показването им от вала съм снимал нониуса на магнитите какво показват от страната на борапарата, и от към страната на циркуляра при прясно заточени и регулирани с летвата ножове, които ми харесва как работят. При нужда от смяна само нагласям нониусите на магнитите по снимаката, лепя новите ножове пускам ги в канала и ги стягам. За мен тези магнити работят напълно удовлетворително.
bimbaeco - майстор
пет мар 13, 2020 11:50 pmbimbaeco написа:
https://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... t=c&ictx=1

Прикачен файл

image_61425.jpg
image_61425.jpg (46.8 KиБ) Видяна 2249 пъти
bulhomes2 - майстор
Не си купувайте това от линка. Менте е. Купих си го, дойде в еконта, отворих го и го върнах. Никаква разлика с китайските по двайсетина долара. Груба едра резба, големи луфтове, евтина пластмаса...
Buliviv - специалист
съб мар 14, 2020 9:24 ambulhomes2 написа:
Не си купувайте това от линка. Менте е. Купих си го, дойде в еконта, отворих го и го върнах. Никаква разлика с китайските по двайсетина долара. Груба едра резба, големи луфтове, евтина пластмаса...
Не съм търсил друг вариант. Нямам и представа какво се предлага на пазара. Това на Holzmann го знам по спомен, от някой колега, може би е коментирано във форума.
Иначе съм готов, да погледна и други предложения.
пишман_майстор - майстор
На моите ги нагласям с две магнитни шини , имаше такива и в лидъл .
Дори и на малкото ми абрихтче с алуминиеви плотове . Изравнявам двата плота абс. на едно ниво , взимам лист от блокче за рисуване , нарязвам четири ленти , слагам ги странично на предния и задния плот, в близост до вала и отгоре на всяка страна магнитна релса над вала . Така вдигам ножа на нужната височина и стягам . А на стария ми абрихт ( чугунен ) , пак ползвам двете релси магнитните . но ги слагам да легнат върху задния плот , пак повдигнати в/у лист от блокче за рисуване . Докарвам височината на ножовете и готово.
bulhomes2 - майстор
Нещо не ти е добре системата. Ножовете се регулират само по задния плот. Предния трябва да е успореден на задния, но той е по-ниско, обикновено е подвижен и от това не много точен, и не ми е ясно как и защо го включваш в реглажа?

Я който има такива джиджавки за реглаж, ако са маркови - да ги покаже. Дано да не забравя - утре ще снимам китайците за 18$, които за малко да купя и днес за 65 лв + 8 лв доставка.

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: