• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 32
Ел. инструментите. Консумативи.
пишман_майстор - майстор
За бетонарката : взимай малка, 130-140л . Лесна за разнасяне , бърка бързо , лесно се накланя бурето и т.н.
Също като теб отначало си мислех , че я вземам, свършвам си работата и след това я пускам за продан за кой кото даде. Да , ама не. Остана вкъщи. Голям помощник е и в пъти се ускорява работата. Ползвам една със 190 литрово буре на Лимекс, но не съм доволен от самата концепция и изработка . Има кусури цялата конструкция и "геврека", особено той . При изливането от бурето се вижда, че е много малък за големината му и ако не внимаваш оттърваш "кантара" . Има решение , ама... Отделно застопоряването на позиции куца, там имаше леснина с шлайфа. Това се оправи много лесно , но другото...
Та се оглеждам за друга. Основен критерий този път е да търся бетонарка с укрепени ъгли по рамата, да е с ниско и широко буре ( а не като повечето на пазара , тясно и високо, грешна концепция е ) , да е с голямо "кормило", да е добре измислено застопоряването на позициите / наклоните на бурето. Да е до 140-160л макс. Няма нужда от повече. Склонен съм да дам повечко пари.
lov - майстор
Това с флекса на застопоряването е задължително. Моето съм го надялал с една камара междинки. Много са нужни в процеса и се губи по малко време при бъркането.
vlax - майстор
lov благодаря за отговора,ама туй дет си го писал

пет мар 20, 2020 10:58 amlov написа:
Ремъка предполагам че е зъбен и е от значение не само размера а брой на зъби и техния модул. Преди купувах от Габрово. По точно сина ми ги носеше щото работеше там. Не е да няма да се предлагат а както винаги не знаеш какво търсиш и информацията която даваш е крайно оскъдна. Ако беше отделна тема сигурно щеше да стане поне 10 страници докато ти изтеглим с ченгел информацията. Та тези малки зъбни ремъци са на ръкав и в магазина ти режат необходимата ширина. Щото и това е от значение. Забрави за всякакви лепения защото вътре има и кордаж койте кат се скъса няма как да стане. Забавлявай се в търсенето тука може и да намериш нещо. На мен не ми се рови.
https://www.google.com/search?client=fi ... YkQ4dUDCAo
предполагам е за питането на nautilus33 за ремъка,от преди година и половина. :?

vlax Каквато вземеш все ще ти свърши работа. Една количка кат вади е достатъчно.
То е ясно че каквато и да е ще свърши работа.
Тъй както пишете най вероятно ще е 140 или 165 л.
Една количка ми е достатъчна.
:partyman:
шоп - майстор
Моята е 200литрова руска...май беше Дензел

Съвета ми е да си вземеш с по-голямо буре. В голямото буре може и много и малко да забъркаш.
vlax - майстор
пет мар 20, 2020 4:57 pmшоп написа:
Съвета ми е да си вземеш с по-голямо буре. В голямото буре може и много и малко да забъркаш.
Преди да пусна питането и аз така си мислех и за това попитах и бях готов за една 200 л в момента на промоция вв ХОО@макс,но по горе колегите ни казват,че 140 е добре или 160.
шоп - майстор
Като хвърлиш в мъника 16 лопати и започне всичко да изпада от бурето ще се сетиш за съвета ми.
lov - майстор
пет мар 20, 2020 4:25 pmvlax написа:
lov благодаря за отговора,ама туй дет си го писал
..............
предполагам е за питането на nautilus33 за ремъка,от преди година и половина. :?
....................
vlax Каквато вземеш все ще ти свърши работа. Една количка кат вади е достатъчно.
То е ясно че каквато и да е ще свърши работа.
Тъй както пишете най вероятно ще е 140 или 165 л.
Една количка ми е достатъчна.
Оф.. той ми е омръзнал и от време на време му чета писанията.

А относно твоето питане освен ако не се занимаваш професионално със строителство 140 е достатъчна. Аз като отливах бях на бетонобъркачката и не могат да ми смогнат на носенето. Материала от двете страни на машината и мятам направо вътре с лопатата. Те са ми мярката. Торбите с цимента съм ги сцепил на половинки да са готови и бъркачката реално не се спира да върти. Бе направо професионалист станах.
На замазките машината в стаята и изсипвам само на земята и разстилам.
Сега ако ми се налага да купувам нова не бих взел по голяма. И то баш най вече заради замазки. Големите ме минават през вратите. :)
djogobg - специалист
140 литра е моята, 650 вата. Прави точно една количка комфортно(демек я развърта яко и се омесва добре). Поема половин торба цимент, две кофи пясък и 3 кофи баластра(12 литрови са кофите). Като се съберем 3-ма души един да пълни, кофите, един да работи с бъркачката, един да разнася бетона и поточната линия е прекрасна, нямаме накъде да оптимизираме даже, защото докато този с количката се върне, новата порция е готова.
Само проблем имам със замазката - цимент и пясък само... много полепва, ако искам да я правя по-суха. Като сложа вода, за да се отлепи и става много рядка... Не знам, дали с по-голяма бъркалка ще е по-добро правенето на замазка.
bijonisler@gmail.com - специалист
пет сеп 21, 2018 6:50 amnautilus33 написа:
Здравейте,
Вчера бъркачката се преобърна и скъса ремък. Проблема е, че никъде не откривам ремък. Бетонобъркачката е френска, не знам на колко години. Има ли вариант ремъка да се залепи по някакъв начин? Опитахме с конец да го шинираме, и се получи за малко, но конеца почна да прокъсва ремъка. Не знам дали с друго парче ремък залепено по външната страна няма да стане. Но с какво лепило. Модела на ремъка е j 608 mael.
Дай повече инфо за ремъка.Ако ремъка е плосък,мога да ти помогна.
vlax - майстор
пет мар 20, 2020 8:48 pmbijonisler@gmail.com написа:
пет сеп 21, 2018 6:50 amnautilus33 написа:
Здравейте,
Вчера бъркачката се преобърна и скъса ремък. Проблема е, че никъде не откривам ремък. Бетонобъркачката е френска, не знам на колко години. Има ли вариант ремъка да се залепи по някакъв начин? Опитахме с конец да го шинираме, и се получи за малко, но конеца почна да прокъсва ремъка. Не знам дали с друго парче ремък залепено по външната страна няма да стане. Но с какво лепило. Модела на ремъка е j 608 mael.
Дай повече инфо за ремъка.Ако ремъка е плосък,мога да ти помогна.
Айде още един,абе гледайте датите преди да пишете бре. 2018 год.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 32

Тема "Бетонобъркачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: