Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brum - майстор
За C е. Нагоре (UVA, UVB) е същото или по-добро.

За още нещо се замислих. Озона който се произвежд от някой от тези лампи също има силно влияние върху патогените. Та филтъра с активен въглен не трябва да е в шкафа.
Hursa - майстор
Да, озона също въздейства силно на тези организми, дори на токсини отделяни от тях. И хубавото е, че действа като в "газова камера", не е необходимо, като при "ултравиолета", повърхностите да са изложени на облъчването. В този малък обем (относително "затворен") няма да се образува голямо количество озон и ако не се извежда интензивно, чрез циркулация през кутията (подобно на въздухоочистителя), с увеличаване на концентрацията му ще намалява концентрацията на кислорода и ултравиолетовото излъчване ще го разгражда, дори лампата да излъчва единствено с дължина на вълната 185 нм (до колкото разбирам). Т. е. ще се установи една равновесна концентрация.
(Просто поставен в шкафа филтъра практически няма да върши работа. Трябва да се осигури циркулация през него, за да "отфилтрова" озона (да го разгражда)).
brum - майстор
Филтъра си остава извън шкафа.

Върши чудесна работа. Преди него в коридора имаше някаква миризма която не приличаше точно на озон. Озона го знам как мирише защото имам и озоногенератор, и UV кутия за дезинфекция на инструменти (козметични). Ама к'вото - такова. След филтъра в коридора няма миризма. След отваряне на шкафа има, но филтъра много бързо обира всичко.

Тема "Шкаф за дезинфекция" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: