Ел. инструментите. Консумативи.
gogo7777 - майстор
Не разбрах какви електроди ползваш?
Сложи на 150-160А и рутилов електрод 2,5мм. Завари нещо и покажи снимка. Гледай да изгориш целия електрод от раз.
После ще умуваме.... :)
Borko39 - помощник
Четох из форума за така нареченото езерце от разтопен метал ,при моите опити нямаше такова -само се зачервява до червено метала ,може би тока е бил слаб .Ще пробвам със 160 ампера-китайски на 2.5 електрод да видим какво ще стане .
liverpool-64 - специалист
Борко,150-160 А и 2,5мм. електроди е оптималният вариант за такива електрожени . Аз също съм правил доста опити с други варианти.
Borko39 - помощник
То сега не пускат да излизаме от града ,пък ме сърбят ръцете да заварям и да пробвам .То сега няма с кого и кило- две ракия да изпием -загубена работа ,всички ги е страх от вируса ,ма ний кат са докаросаме с гроздовата и тънките мезелъци ,вируси бактерии всичко бяга през глава от нас ,не знам кво ги е страх аверите по чашка от тея едноклетъчни гадини ,редовните разтривки вътрешно и външно със силна ракия гонят всички болести ,ракията също ,рано срещна с господ някои хора от компанията ,ама като не им държи джигера е така .
Borko39 - помощник
Ливърпул ,ще пробвам и твоя съвет ,не съм рязал асмата -ще пробвам да забягна от града по черно ,хондата е малко ниска за офроуд ама ще я пробвам по къра дали ще мине ,инак тази машина чупене няма ,само да не спукам гума по кърищата .Да бях си взел един suv CRV ,щото сивика много бяга амааа на асвалт ,на черно подскача като лагерна количка ,дано да не ударя нещо важно отдолу ,твърдо окачване -спортна возия и кола ,ако стане, стане .
Четох из форума мнения ,че за китайските електрожени да не се ползват 3.25 електроди за да не го изгоря -вярно ли е ,понеже и такива съм купил да имам .Купих 2 ,2.5 и 3.25 електроди ,2 мм ми се струват като тези от бенгалския огън ,тънки и горят много бързо ,за нула време не остава нищо .
gogo7777 - майстор
пет мар 27, 2020 10:28 pmBorko39 написа:
....Купих 2 ,2.5 и 3.25 електроди ,2 мм ми се струват като тези от бенгалския огън ,тънки и горят много бързо ,за нула време не остава нищо .
Как така не остава нищо...!!?
Заваряването не е като шпакловането......да пляскаш разтопен метал по фугите на детайлите. :)
lpoik - специалист
За да изгаря толкова бързо електрода ампеража ти е много силен.Взимаш две парчета винкел за проба слагаш амперите около 100 вземаш 2.5мм електрод като почнеш да заваряваш(гледаш през маската) като почне дъгата наблюдаваш какво се случва,ако се трупа на едно място значи са слаби амперите,ако се разлива метала значи, че е добре,но не трябва и много да се разлива ще прегори метала.Електрода е добре да се държи леко наклонен не вертикално за да може да издухва шлаката.Ампеража се регулира спрямо това което искаш да заваряваш.Колкото са по дебели жилезата амперите са по големи и обратното.Но трябва да ти се покаже на място,така по форума можем да си пишем до безкрай. :drinkers: :rock: :partyman:
Lion15 - специалист
пон апр 06, 2020 2:34 pmqldtrms написа:
Избирайки
NCandles ще бъдете обсипани с колекция от ръчно изработени свещи за празнични поводи, подаръчни комплекти. В NCandles може да намерите:
Ръчно изработени свещи ,
Сватбени свещи,
Свещи за кръщене,
Декоративни свещи,
Комплекти за кръщене,
Сватбени аксесоари.
Тва да не ти е битак? [-X [-X :?
чет мар 05, 2020 1:46 pmBorko39 написа:
Това ясно ,но на моя как да разбера китайските ампери на колко български отговарят и да знам колко да си нагласям занапред .Нямам амперметър с такъв обхват на тока за да го измеря .
Здрасти, ще пробвам да ти помогна.. За момента забравяш да се чудиш колко ампера дава твоя електрожен.. Ще се ориентираш по шева, което е най добрия вариант.. Ако вече искаш да знаеш точните ампери отиваш и намираш ампер клещи. За тренировки ти трябва метален лист 2мм.. След като разбереш какво да правиш, ще може да работиш леко и със по дебели материали.. Сега по същество, въртиш потенциометъра до средата, взимаш 2мм електрод по избор и започваш със просто водене на електрода в една посока. Най вероятно първият опит, ще пробие листа,намаляш малко силата на тока и продължаваш.. Правиш това докато не видиш първия резултат.
Прикачен файл:
IMG_20211201_022542.jpg Така изглеждащият шев показва, че си близо но той все още е не правилен.
Прикачен файл:
IMG_20211201_022200.jpg Така изглежда обратния валяк.
Прикачен файл:
IMG_20211201_021928.jpg Когато се за гледаш в шева виждаш, че люспите са със форма на латинското в.. Това не трябва да е така.
Прикачен файл:
IMG_20211201_021905.jpg След като намали още малко тока, ще стигнеш до шев с правилна структура, както този.. Разбира се шева трябва да е възможно най плътен, което зависи от ръката и скоростта на водене на електрода.
Прикачен файл:
IMG_20211201_022022.jpg Това е обратния валяк със правилна форма. Тук вече стигаш до извода, че си подбрал правилно тока. Без да ти трябва да знаеш точните ампери.
ср дек 01, 2021 3:05 amFlavius Victor написа:
чет мар 05, 2020 1:46 pmBorko39 написа:
Това ясно ,но на моя как да разбера китайските ампери на колко български отговарят и да знам колко да си нагласям занапред .Нямам амперметър с такъв обхват на тока за да го измеря .
Здрасти, ще пробвам да ти помогна.. За момента забравяш да се чудиш колко ампера дава твоя електрожен.. Ще се ориентираш по шева, което е най добрия вариант.. Ако вече искаш да знаеш точните ампери отиваш и намираш ампер клещи. За тренировки ти трябва метален лист 2мм.. След като разбереш какво да правиш, ще може да работиш леко и със по дебели материали.. Сега по същество, въртиш потенциометъра до средата, взимаш 2мм електрод по избор и започваш със просто водене на електрода в една посока. Най вероятно първият опит, ще пробие листа,намаляш малко силата на тока и продължаваш.. Правиш това докато не видиш първия резултат. IMG_20211201_022542.jpgIMG_20211201_022200.jpgIMG_20211201_021928.jpgIMG_20211201_021905.jpgIMG_20211201_022022.jpg
Това важи за всички, който по някакъв начин не могат да регулират искания ток.. Дори да е възможно да има точна регулация, това не означава, че всичко, ще върви добре поради различни фактори.. Затова е добре да знаете интуитивно за какво иде реч.. Сега остава да се третират различни видове шевове. Като за начало ви препоръчвам точка в точка, тозй метод покрива голям диапазон от задачи, но това не значи, че трябва да оставате само на него. Темата се разширява още повече ако се добавят и различните наклони, посоки и положения за полагане на шевове. Може би има вече достатъчно информация.. Като за първи ден в форума все още не знам нищо..:).Надявам се, че може да се учим и усъвършенстваме заедно. Преди да забравя, по никакъв начин не се занимавате със отговорни шевове, който могат да доведат до трагични последствия, за тази цел има професионалисти.

Тема "Заваряване с китайски електрожен" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: