Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kozl - майстор
2. - според мен може и е правено преди години, когато PU не беше широко разпространен и беше доста по-скъп от ацетатния силикон. Но не ползвай монтажно лепило, защото има доста яки лепила и ако се наложи демонтаж ще е значително по-трудно. Ацетатния силикон, какъвто е този за бани (санитарен) все пак има елестичност и поддава и може да се реже с макетно ножче.
3. Задължително - не. Ставаше въпрос кой уплътнител е най-устойчив към гъбясване. А Чапара потвърди, че освен санитарния силикон и полиуретановия уплътнител е устойчив. Преди няколко дни за първи път използвах PU уплътнител да запълня фугите на акрилно душ корито към стената и това ми е единственото уплътнено в баня с PU на Судал. Преди съм ползвал само за вънщни фуги към дограма. От домашния опит 2004 г. фугирах ваната със санитарен силикон, марка вече не помня. Настоящем е гъбясал на няколко места и нема чистене с препарати. Впрочем няколко пъти имаше ефект с почистване с препарати и после нема чистене - следва префугиране ама не знам кога.
4. От гледна точка здравина - PU уплътнител. Но имай в предвид, че цветовете са ограничени - бял, сив, черен и тук там кафяв.
kozl - майстор
пон фев 24, 2020 9:47 pmjekasus написа:
kozl написа:
След направен опит-тренировка поне за мен по-удачния начин на вдяване на чинията е промивната тръба да е в структурата, а отходната на чинията.
Всеки е със неговия.
Не ми е първи цукал, това е на-лесния начин, който показах.
Жека извинявам се за закъснението, но и при двете ми структури отходната тръба не опираше в стопора на часта закачена за структурата. Т.е. не се наложи да режа от отходната присъдинителна тръба де се вдява в WC чинията. От промивната рязах към 7-8 сантима. И като отходната няма упор как да съм сигурен, че като вдявам чинията нема да хлътне навътре и да не легне добре уплътнението за чинията. За тва отходната част надянах на чинията до упор и другия край додето влезе.
Дължината на отходната присъединителна тръба може би зависи от конструкцията на WC чинията (цокала) :?
jekasus - майстор
kozl написа:
Дължината на отходната присъединителна тръба може би зависи от конструкцията на WC чинията (цокала)
Да. Има такива цукали, и на последната ми снимка се вижда евтин вариант за тези, които имат прибран навътре отвор за такива цукали, дето отходните тръби от комплекта не стават по дължина и изискват по-дълги.
Цукал-Цокал - няма да споря, аз избрах моя вариант...
Колю написа:
1. При wc със скрит монтаж, тези pvc втулки използват ли се?
Не, те са монтажни-защитни, тоест при работа на фаянсаджия да не са осрани със лепило.
Колю написа:
2. Може ли
В никакъв случай лепенето на цукала към плочките, тънък слой, който ще изсъхне преди монтажа - може.
Колю написа:
3. Уплътняването по ръба след монтаж също ли задължително с полиуретан?
-По-добър и по-труден за оформяне, само за рельефни плочки и то рядко. По возможност нищо.
Колю написа:
4. Фугите стена-под в банята със полиуретан ли е по-добре или със санитаррн силокон?
Вече го написах. По принцип санитари от Церезит и Мапей се справят добре, те са зле когато няма нормална вентилация на банята.

Тема "монтиране на висяща тоалетна" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: