• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
sasooooooooo - "специалист"
И на мен ми се вижда проблем в плочките под перваза. Можете да ги поразкъртите и да сложите алуминиев перваз вместо тях, но както каза Пух.
Хубаво изглежда апартаменчето, честито!
Само хладилника, като че ли не е на място. Далече е от работния плот
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
За прозореца.
Кабелът неправилно влиза. Трабва входната точка да е по-високо. Така както е, всичката вода се стича по кабела и директно в дупката.
Повдигнете колкото можете към прозореца, смъкнете колкото можете в другия край. Идеалното е, кабелът да увисне, да образува "седло" някъде навън. не по перваза и там да си капе. дупката в стената я запълнете с нещо циментово още сега. Цимент с пясък най-добре. Всички фуги ги минете с акрил (ако са малки). Поне които достигате.
mim - специалист
под плочките си седи и стария ламаринен перваз - на пролет къртим всичко и слагаме нормален перваз
най-вероятно тия кабели ще ги махнем, защото кабеларка не щем, а нета трябва да са го прокарали вече по стълбището, и да не е, той в момента влиза от някъде другаде, ще се провери, ще ги спазим тия неща с височините

хладилникът е предвиден за столовата, в кухненския бокс няма никакво място за него, а и работния плот е кът, а аз обичам да ми е широко и да разхвърлям докато правя нещо, та кухненската маса ще е основно работно място и всъщност всичко освен хладилникът ще ми е далеч :lol:

цементът май вече му е време да замръзва, сутринта в 9 беше 3 градуса, не ми се мисли нощес какво е, за това истинското оправяне ще е на пролет :cry:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
На мен най-ми уйдисва да си сменят местата спалнята и хола, но щом не ви се прави баня...
Спалнята е недобре разпределена, хол-трапезария са претрупани. Колко често ще сядат на масата 6 човека? масата между фотьойлите е огромна, табуретките също. Кухнята е безкрайно малка и неудобна.
LZ - специалист
+1 за бара. Много ми харесва. Може ли няколко по-детайлни снимки на изработката. Предполагам е стар. Ако е така е доста запазен. Ако е по-нов, евала на майстора.
mim - специалист
за спалнята:
леглото и гардеробът са налични, само трябва да им намеря местата и това беше най-удачното, или не се събират, или минаването помежду им става с балетна стъпка, ние не сме едри, но няма нужда да се мъчим в дома си, където трябва да си почиваме
знам че единият ще прескача другия, но само това май остава компромисно

за дневната:
ниската маса, дивано-фотьойлите и кухненската маса също са налични
броила съм 6 стола за максимум, това не означава че ще ги оставим и 6-те да ни се пречкат, когато сме само двамата
може да мине и без фотьойлите, но кой не иска да се размаже и да си вдигне краката пред телевизора
фотьойлите нямат гръб, така че освен да ги залепя за стената няма друг вариант, приемат се предложения как да ги разместя
ако ги нямахме, вероятно щяхме да сложим едно диванче по-малко от двете заедно, но положението е такова за момента

п.п. ще го наснимам бара, само да е светло като ида до апартамента
както и паравана
Fortune - специалист
n_a написа:
На мен най-ми уйдисва да си сменят местата спалнята и хола, но щом не ви се прави баня...
Спалнята е недобре разпределена, хол-трапезария са претрупани. Колко често ще сядат на масата 6 човека? масата между фотьойлите е огромна, табуретките също. Кухнята е безкрайно малка и неудобна.
На мен кухнето малко не ми харесва, директно от коридора е и е малко клаустрофобично. Предполагам, че спалнята е била кухня-трапезария. Но пък съм наясно за какви пари говорим като се почнат разните преустройства. А това, че прозорците текат май не е от тях, те не са ли ПВЦ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
mim, колко е дебела стената между кухнята и трапезарията? Онова там комин ли е?
malkstor - специалист
mim написа:
цементът май вече му е време да замръзва, сутринта в 9 беше 3 градуса, не ми се мисли нощес какво е, за това истинското оправяне ще е на пролет
Има едни добавки срещу замръзване, казаха ми че действат и за цимент, и за лепила за плочки, до -10*С предпазвали.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
За запушване онази пробойна на прозореца - не е проблем температурата и всякак е по-добре калпаво запушване пред нищоправене.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "моето ново вкъщи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: