Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,
Ползвам пелети от 2 зими. През първата зима бях с пелети от Разлог, На чувалчето пишеше Аристократ-2, 5,2kW (или 5, не съм 100% сигурен) и бяха смесени - иглолистни и широколистни. Тази година съм с Ред Меджик (мисля, че пише >=4,6kW), иглолистни. Смених ги, защото не можах да си намеря от първите.
Впечатленията ми са следните:
И двата вида ги взех на горе-долу същата цена (мисля, че или е същата или имаше 10 лв. разлика), т.е. това не е от значение.
Тези на които пише Аристократ-2 според мен са по-добри. Наистина са по-калорични - по-нисък е разхода (независимо от това, че тази зима е по-топла, поне засега) и оставят по-малко пепел.
Имам подозрения, че Ред Меджик също така са с по-висока влажност. Не случайно казвам подозрения, няма как да съм сигурен но има неща, които мекарат да мисля, че е така. Разбира се, това зависи и от партидата, предполагам.
Хората от фирмата, която продава Ред Меджик са много любезни и наистина е лесно да се работи с тях (поръчах си от сайта на веста пелетс). Шофьорът, който докара пелетите беше невероятно любезен и ми помогна много (живея в София).
За следвата зима се колебея, дали да търся тези на Аристократ-2 или да намеря трети вариант и да бия на посоки. Дори и да намеря от първите, няма никаква гаранция, че ще са със същото качество :( Мисля, че ако намеря от първите ще купя отново а ако не ще взема някакви, дето ми ги препоръчват от фирмата производител на котлето.
Надявам се да съм бил полезен, макар темите за пелети да показват само едно, че късметът е доста важен :)
ср мар 11, 2020 12:32 pmmrslv написа:
Здравейте,
... късметът е доста важен :)
Даааа. Колкото и да си откровен, първо мнение, с такъв текст, няма как да е под някакво сериозно доверие. За меджика цитираш подробности, а за аристократа са спестени. Хм, Разлоч!
Благодарско за информацията!
Svezar - специалист
Аз пък ако си харесам някакви пелети ,вече не казвам че са добри....че да се вдигне търсенето и цената :mrgreen:
ivanovhr - специалист
Преди две три седмици ходих до село Голямо Дряново да наливам вода от една балканска чешмичка и се наложи да карам между две гондоли, които излезнаха от завода на кастамону и продължиха в посока Дунавци. Гондолите бяха пълни с гадни кални стърготини, това донякъде обяснява шлаката в камината от тронските пелети, която липсваше първата година когато ги ползвах. Не съм сто процента сигурен, че са влезли в цеха на трон, но къде другаде ще са отишли и съдейки по разпиляната по пътя стърготина не са само тези два камиона.
Първата година горих Трон, втората Кастамону и сега пак Трон. Тази година не ми харесват грам имам останали от миналата година кастамону ще стопят камината в сравнение с трона от тази година.
Мнението си е лично мое не задължавам никой с него.
Горя ги в Бижу 16.
Svezar - специалист
Кастамону за мен са по-добри от Трон,ама по нашия край се намират само в Топливо на кофти цена !
ivanovhr - специалист
И според мен е така, просто имат нужда от повече въздух за да горят добре. Сигурно такива ще търся догодина, че и тук са врътки при закупуването нищо, че завода е на 10 км.
damyaniq - специалист
чет мар 12, 2020 5:55 pmivanovhr написа:
И според мен е така, просто имат нужда от повече въздух за да горят добре. Сигурно такива ще търся догодина, че и тук са врътки при закупуването нищо, че завода е на 10 км.
Колега сподели с какви настройки ги караш тия пелети? Благодаря!
Стефан77 - специалист
Миналата година взех за проба АХИРА за мен горят като трона но бяха с по-висока цена
Restaurant - напреднал
Здравейте! Някой да ползвал гръцки пелети от Алфа пелет в частност Grune holz? Благодаря!

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: