Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте, монтираха ми нова дограма в две стаи. Всички фуги покрай зидовете са запълнени с пяна, но чета тук-там, че само пяна не е достатъчно.
На едната стая майсторът вече сложи каменен перваз отвън. Искаше ми се преди това да се залепи някаква изолираща лента между долния зид и касата, която да пази от влизане на вода и вятър, но вече е късно, така че изолирането може да стане само отвътре. Откъм стаята ще бъде с пвц перваз, монтиран челно. Каква уплътнителна лента е удачно да сложа отвътре?
На другата стая все още няма первази нито отвън, нито отвътре. Там ще се монтират каменни первази и от двете страни. С какви ленти да обезопася пяната под рамката? Ще се радвам да ме посъветвате за конкретни продукти.
Мерси предварително!
lov - майстор
Я първо снимай и покажи. Нищо не може да се разбере така какво искаш да направиш
пет апр 17, 2020 4:00 pmlov написа:
Я първо снимай и покажи. Нищо не може да се разбере така какво искаш да направиш
Искам да уплътня около перваза отвътре в едната стая, а в другата - около вътрешния и около външния перваз. Снимки утре ще пусна.
Ето снимки за единия прозорец. Какво да залепя, за да се уплътни процепът? Челно ще се сложи пвц перваз след това.
https://imgur.com/aRl0vSn

https://imgur.com/2BySPwo

https://imgur.com/Xc2BVG6

Пяната под касата си беше добре преди, ама сега нещо е начопкана. Дали е проблем?
mironcho - специалист
Предлагам: Дозапълни го с пяна и го изрежи по профила на дограмата. Като сложиш вътрешен перваз - той ще покрие фугата. От вънка - същата процедура, като е добре ъгъла между профила и мазилката да се фугира с полиуретан или FT101 (според предпочитанията). И двете могат да се боядисват, държат на светлина, студ и топлина.
Имах подобен проблем, наложи се да дозапълвам между профила и стената, докато престане да духа. Дограмаджиите нямат такъв ангажимент - тяхната задача е позореца да е нивелиран и да не мърда.
Аз бих махнал обръщането на прозореца (ГК) и бих херметизирал старателно.
lov - майстор
Аз закъснях с отговора но колегата е казал всичко каквото трябва. Допълнително запенване и залепяне на подпрозоречните камъни и дъски с полиуретанов уплътнител. От видяното долу аз също клоня да се провери и какво е състоянието и където вече е обърнато с картона. Не бих го свалял но с пробиване на няколко дупки в него близо до профила бих го запълнил с пяна.
naster - майстор
Механичното укрепване са го обяснили добре. Има си и специална лепенка за отвътре и отвън на дограмата, която се слага за въздухоплътност на сградата. Има много марки ceresti winteq, illbruck, etc.

Тема "Как да уплътня фугата под дограмата?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: