• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
martinio - помощник
Приятели здравейте, за първи път влизам тук с надежда за малко помощ. Ситуацията е следната открих дървеници в рамката на леглото ми и автоматично леглото матрака и диванчето си отидога на боклука. Напръсках с Айкън, но се оказа, че в паркета май има от тези гадини понеже видях една как излиза под паркета през ноща. Под паркета има някаква бяла подложка и не е лепен дори тук там има луфтове. Какво се прави в такива ситуации 2 пъти пръсках тъпия паркет с препоръчаната от производителя пропорция, но май аз ще пукна преди тези гадини. И след 2 седмици пак си люти подобаващо гадния препарат.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Дървеници?? Само съм чела за тях! Снимчица, нещо?
И какво ли ще е това бялото под паркета? Паркет или ламинат?
nork - специалист
Най сигурният вариант за избиване на тези гадини е Т>65° за поне 30мин :supz:
Трудно постижимо в домашни условия, но не невъзможно :wink: Приятно пържене и успех!
kozl - майстор
Ба в казармата се появиха таквиз бубулеци в спалното. Ся интересното беше, че само неколко от цела рота бидоваха редовно изгризани от тези пущини. Уапаните си беа потопили краката на креватите в чинии с вода, обаче пак бидоха избродирани и разправяха, как видели дървенци - парашутисти. Според тех дървениците се спушали от тавано.
Два деня в палатки, а в спалното медицински димки, като предварително затапихме повечето луфтове в дограмата, за да не излазя димо в атмосферата и дръвниците се издушиа :-D
martinio - помощник
Под паркета има някаква подложка мека слагат я и под ламината същата. Прдложението за 65 градуса ми се струва реална освен ако запаля паркета стаята е 20 квадрата. Топлината ще ходи все нагоре. За димки пушека ще проникне ли под дървенията, ако иманещо. По скоро се замислям за изливането на нещо. Примерно дървесен спирт но дали ще повреди дървото и не е ли отровен. Хора наистина не знам какво да правя хем няма пари и тази напаст. Направо съм кълбо от нерви
kozl - майстор
Е кво да правиш. Разпитай във ветеринарните аптеки за препарати за бълхи и тем подобни. Много се надявам, па и вервам, че тези препарати могат да натръшкат и дървениците и пръскай пода и дано немаш домашни любимци.
kabel96 - специалист
Не изкам да те плаша ама тва нещо нема убиване.Хората си продават къщите като ги нападнат.Има само един препарат дето ги мори но е към 300 лева и мирише чак в съседния град.Казвам го от опит с професионална фирма дето 12 пъти мъчиха един старчески дом и още има.Мисля си дали озонатор няма да ги изтрепи но не съм пробвал.
kr1100 - майстор
Пробвай с димки сяра. На голям метален съд плоча дебела за да не се подпали паркета , може и в/у термоизолиращ м-л капачка от голям буркан сяра , малко бензин и вестник за фитил . Затваряш вс. прозорци, врати плътно, палиш на бегом и се изнасяш без да вдишваш .Смърди поне 2 дни и после трябва яко проветряване.
Ако имаш Джеледза в стаята ги махаш ,че ще корозират яко.
Не прави опити да влизаш в стаята - задушливо е.
hidrazin - майстор
Не му давайте такива съвети щото въобще не е ясно какво точно е видял питащия.
Първо да даде някоя снимка на дзверо който е видял.
Ако имаше дървеници досега да са го перфорирали като билетче за градски транспорт и чаршафите му да са на кафеникави петна.
:partyman:
martinio - помощник
Hidrazin Два месеца си мислех, че имам комар в стаята, но не го намерих. После си мислех че е Укювец (нещо дето хапе, но не се чува да жужи, като комара. Хапе и бяга) Разглобих си леглото първоначално и в зглобките открих около 5 гадини. Сигурен съм че е такова понеже ги вдях през ноща в леглото, като светнах лампата. Сетих се за дървесен спирт или както му казват още спирт за горене това нещо, ако го налея по фугите дали ще има ефект на шишето пише че е отровен. Или аз ще се отровя от изпаренията му преди тях.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ дървеници в паркета" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: