Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
pavlinp - напреднал
Здравейте майстори,
Правя си една баня 3х1,5м.С един сифон е близо до ъгъла и по ред причини няма възможност да се сложи втори.
Прикачен файл:
баня.JPG
баня.JPG (16.94 KиБ) Видяна 2059 пъти
Сложил съм една схема дано да се вижда.На мястото на пунктираната линия искам да сложа стъклена преграда по възможност да не е с праг,защото си мисля какво би станало ако някой ден протече бойлер или друго в частта без сифон.Проблема е ,че сега като се пуска душа водата отива примерно на 10см.отвъд линията на която ще бъде преградата/нея също няма възможност да я местя/,а пък е добре там да бъде съвсем сухо.Чудя се ако увелича малко наклона в мократа част за сметка на този в сухата дали ще се реши този проблем.Да уточня-не съм майстор ,но досега си направих две бани и станаха добре тук обаче ме е страх да не направя грешка.
naster - майстор
Ако ще се правят нови наклони със замазка, препоръчвам да се пренаправи канала с линеен сифон в оста на паравана, където ще се преминава, особено ако е без прагче. Така се получават кажи-речи 2-4 равнини.
yanko78 - специалист
Аз бих преместил душа на стената на мивката и под него с линеен сифон. 50% фикс граничещ към мивката и плъзгане. Така, там където се къпеш и има най много вода, ще има фикс и няма да има вероятност водата да излиза от прага навън. В далечния ъгъл, можеш да си направиш етажерки, които няма са пречат и да се мокрят нещата за в баня докато се къпеш.

Абе нещо е сбъркано в тоя чертеж. От къде ще влизаш в кабината, като тоалетната и мивката пречат? Нещо от тях, трябва да се премести, примерно, тоалетната да отиде до мивката, за да се освободи място за влизане или да скъсиш душ кабината и да влезе в ъгъла.
chapara - майстор
пон май 04, 2020 11:37 amyanko78 написа:


Абе нещо е сбъркано в тоя чертеж. От къде ще влизаш в кабината, като тоалетната и мивката пречат? Нещо от тях, трябва да се премести, примерно, тоалетната да отиде до мивката, за да се освободи място за влизане или да скъсиш душ кабината и да влезе в ъгъла.
:-D :-D :-D :-D :-D :-D Янко, много смело ги местиш тия тоалетни където ти скефне :roll: :shock:

А сбърканото е на чертежа че не са отбелязани вертикалните щрангове :roll: :lol:
pavlinp - напреднал
Благодаря за мненията,
Не ме бива много в рисуването.Между мивката и тоалетната има достатъчно място .те не са една срещу друга.Според мен не мога да изместя сифона заради наклона на ф50то което идва от кухнята/не бях го отбелязал/.Chapara благодаря ти това е интересна идея,може да пробвам .Пропуснах също да кажа,че съм ограничен и от нивото на вратата/плъзгаща алуминиева/която е монтирана отдавна и не дава възможност за много надигане.
Прикачен файл:
БАНЯ.JPG
БАНЯ.JPG (18.25 KиБ) Видяна 2017 пъти
pavlinp - напреднал
А пък и не мога да къртя много щото над мен живее най големия г з който сте виждали.
chapara - майстор
Ами ето го твоя случай в частност:
Изображение

А това за задника, слагаш бележка на входа че от дата Х до дата У ще се проведе планиран от теб ремонт и си къртиш от 8.00 до 14.00 и от 16.00 до 22.00 часа на воля. И полиция не може да те спре :wink: А тоя над теб :axe: ще разбере че не е по голям от Господ, защото на всеки се налага рано или късно да прави ремонт :wink:

Тема "наклон на баня с един сифон" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: