Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
naster - майстор
Здравейте и от мен.

В най-общия случай, ако средствата са главното Ви притеснение, ще кажа следното: всички мои приятели и познати, които купиха имоти и решиха да спасяват и преустройват съществуващи постройки в по-завидно състояние от Вашата... Казвам го реалистично, не влагам тон на заяждане - всички си скубеха косите защо не са изринали всичко и от нулата. Като краен резултат, а и като вложени средства и време. Начертайте си някаква постройка, която да ви устройва като площ и разпределение. Направете леки ивични фундаменти, една бетонова настилка и колони. Отгоре с няколко стоманени или дървени греди, според разстоянията, и едно леко покривче от метални керемиди. Ограждащите стени може зидария или сухо, по избор.
AleksandarStoyanov - помощник
Добър ден на всички :)

Благодаря много за информацията и най-вече споделения опит.

В крайна сметка решихме че ще започнем отначало когато имаме необходимия бюджет. За това лято ще направя някакво закърпване с минимални вложения за материали и ще се поупражнявам в строителството и ремонта.

Надявам се догодина да имаме нужните парички да го направим както хората от основата още.
naster - майстор
Мъдро решение. И резултатът накрая ще си е заслужавал повече. Успех с проекта и набирането на капитал! На мен ми хареса дървената обшивка на старата постройка. Ако харесвате такъв стил, много би му отивало да се направи цялото с такова фасадно решение, боядисано в тъмно червено, с бели прозорци и елементи, нещо в стил норвежка къща с двускатен покрив!
color - напреднал
пет май 01, 2020 11:19 amky-kyy написа:
Според мен, не се занимавай с глупости. Дървенията я събаряй и я ползвай да си свариш ракия, онова с бетонните блокчета, го преустрои на баня Вземаш си една каравана, форселт задължително, заради фералъка и си свиркайте с жената.
То това хубаво, ама форселта след 5 години е заминал от слънцето. А и караваната ако не е под навес, ще се амортизира много бързо.

Тема "Преустройство на старо бунгало" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: